Acasă Actualitate 406 elevi din România – la Olimpiada de coregrafie, la Timișoara

406 elevi din România – la Olimpiada de coregrafie, la Timișoara

DISTRIBUIȚI

Inspectoratul Școlar Timiș susține că, la Olimpiada națională de coregrafie, există 120 de elevi din clasele VII-XII,  din 8 unitati vocaționale de coregrafie din România veniți, la Timișoara.

Prof. Aura Danielescu a explicat că evolutiile artistice ale elevilor sunt programate  sa se desfășoare in data de 28 si 29 aprilie la Teatrul National M.Eminescu, printr-un parteneriat interministerial Ministerul Educatiei si Ministerul Culturii.

Amintim că documentul a fost inițiat de inspectorul școlar general, prof. Aura Codruța Danielescu.

Festivitatea de închidere și premierea vor avea loc, sâmbătă, 30 mai, ora 10.00, la Aula Magna a UVT.

Președinte de onoare este maestrul coregraf Francisc Valkay, iar membrii juriului sunt cadre didactice din mediul universitar.

Cazarea pentru totii elevii a fost asigurata în proporție de 90% de unități de învatamant din sistemul preuniversitar, iar UVT și Universitatea Politehnica, contra cost, au asigurat servicii de cazare si masa pentru 10%  din elevi.

Toate cheltuielile sunt acoperite de Ministerul Educatiei, și o parte dintr-un proiect cu fonduri nerambursabile aprobat de Centrul de proiecte din cadrul Primăriei Timișoara – a explicat prof. Aura Danielescu, marți 26 aprilie 2022.

Prof. Aura Danielescu mai spune că la Olimpiada nationala de arte vizuale, arhitectura si istoria artei,  sunt inscrisi 406 elevi din clasele XI-XII,  din 40 de unitati vocationale de arta din tară.

Probele de concurs ale elevilor sunt in curs de desfasurare, fiind programate la Liceul de Arte Plastice si Facultatea de Arte si Design Timisoara, in perioada 26-28 aprilie 2022.

Festivitatea de inchidere si premierea vor avea loc, vineri, 29 aprilie, ora 10.00, la Aula Magna a UVT. Presedintele juriului este prof univ dr. Camil Mihaescu, decanul Facultatii de Arte din Timisoara, iar membrii juriului sunt cadre did. din mediul universitar din toate centrele din tara.

 

Comentarii

comentarii