Acasă Eveniment 5.000 de lei amendă pentru organizatorul unui concert susținut de Ștefan Bănică...

5.000 de lei amendă pentru organizatorul unui concert susținut de Ștefan Bănică la Timișoara

1365
DISTRIBUIȚI

Amendă de 5.000 de lei pentru organizatorul unui concert susținut de Ștefan Bănică. Polițiștii locali au văzut nenumăratele afișe cu un concert susținut în 25 octombrie, la Sala Olimpia, din Timișoara, lipite ilegal, astfel că l-au căutat pe organizator. Teatrul de Revistă București „Micul Paris” s-a ales cu cinci amenzi de câte 1.000 de lei pentru că a lipit reclamele ilegal, pe transformatoare de curent, stâlpi, garduri sau chiar pe copaci.

„Există firme care încalcă legislația și lipesc afișe ale unor evenimente în locuri neautorizate, pe stâlpi, clădiri, transformatoare de curent, copaci, garduri etc. Un astfel de exemplu este cel al societății comerciale Teatrul de Revistă București «Micul Paris», care a lipit ilegal afișe în zonele Simion Bărnuțiu, Bd. Revoluției, Piața Victoriei, Bd. Mihai Eminescu, Divizia 9 Cavalerie. Pentru aceste încălcări ale legislației au fost întocmite un număr de cinci procese verbale de sancționare în valoare de 1.000 de lei fiecare”, precizează un comunicat al Poliției Locale Timișoara.

Conform unei hotărâri de Consiliu Local, HCL 371/2007 privind constatarea și sancționarea contravențiilor, la Timișoara este ilegală lipirea de afișe sau postere în locuri neautorizate, dar și necurățarea de către organizatori a afișelor în termen de 15 zile de la desfășurarea evenimentelor.

Amenzile sunt cuprinse între 1.000 și 2.000 de lei. Oamenii legii susțin că în ultima perioadă au amendat zeci de organizatori care au tapetat orașul cu afișe și postere.

Oamenii legii susțin că în ultima perioadă au amendat zeci de organizatori de evenimente care nu respectă prevederile hotărârii de consiliu local care interzice lipirea de afișe în diverse locuri din oraș. Conform HCL 371/2007, atât lipirea de afișe și postere publicitare în locuri neautorizate, cât și necurățarea de către organizatori a posterelor în termen de 15 zile de la desfășurarea evenimentului se sancționează cu amenzi între 1.000 și 2.000 de lei.

Comentarii

comentarii