Acasă Actualitate 5.959 de elevi înscriși în clasa a VIII-a. De ce mulți elevi...

5.959 de elevi înscriși în clasa a VIII-a. De ce mulți elevi au evitat înscrierea?

DISTRIBUIȚI

Inspectoratul Școlar Județean Timiș atenționează că, în anul școlar 2023-2024, au fost înscriși în clasa a VIII-a 5.959 de elevi, dintre care 5.859 în învățământul de masă și 100 în învățământul special.

Elevii din învățământul special nu participă la evaluarea națională, decât la cererea scrisă a părintelui sau reprezentantului legal. În acest an școlar nu s-au depus cereri pentru elevi din învățământul special.

Dintre cei 5.859 de elevi din învățământul de masă, la evaluarea națională s-au înscris 5.502, iar 357 elevi de clasa a VIII-a nu s-au înscris la EN VIII 2024.

Dintre motivele pentru care unii elevi nu s-au înscris la EN VIII 2024, ISJ Timiș menționează: există absolvenți ai clasei a VIII-a care se înscriu în învățământul profesional-pentru care nu este obligatorie participarea la evaluarea națională, există elevi corigenți, elevi cu situația școlară neîncheiată, elevi care au fost retrași – plecați în străinătate, elevi cu risc de abandon școlar.

Pe de altă parte există elevi cu CES și curriculum adaptat, încadrați în învățământul de masă și care nu participă la evaluarea națională decât la cererea scrisă a părintelu sau reprezentantului legal; pentru cei mai mulți astfel de elevi nu s-au depus solicitări de înscriere la EN VIII.

Cazuri speciale

Până în acest moment au fost raportate 103 cazuri speciale și au primit aprobarea de Comisiei Judeţene, după cum urmează: 11 elevi:  TSI (tulburări specifice de învățare),  6 elevi: TSA (tulburări de spectru autist), 3 elevi: diabet, 1 elev cu deficiențe de vedere, 1 elev (cu diagnostic oncologic) va susține examenul la Spitalul Clinic de Urgență pentru Copii „Louis Țurcanu” Timișoara, iar 1 elev va susține examenul la domiciu, (având școlarizare la domiciliu).

Comentarii

comentarii