Acasă Actualitate 5 lucruri pe care trebuie să știi înainte de a adopta un...

5 lucruri pe care trebuie să știi înainte de a adopta un animal de companie

DISTRIBUIȚI

Adopția unui animal de companie poate fi un lucru benefic, dar în același timp și foarte copleșitor dacă nu știi ce presupune. Animalele ne aduc afecțiune și iubire și ne ajută să nu ne mai simțim singuri, însă, înainte de a adopta unul trebuie să fim pregătiți să ne ajustăm viața la noul membru al familiei.

Dacă îți dorești să adopți un animal, iată ce să iei în considerare înainte de a face acest pas important:

Nu te grăbi

Dacă te-ai decis să adopți un câine sau o pisică dintr-un adăpost, nu te grăbi să judeci. Animalele din adăpost tind să nu fie prea plăcute la prima vedere. Nu sunt foarte bine îngrijite și le lipsește afecțiunea și atenția umană, astfel multe dintre ele ajung să nu mai fie adoptate niciodată din această cauză. Păstrează-ți mintea deschisă și acordă-ți timp să vizitezi adăposturile și să cunoști câteva animale pentru a vedea cu care ai putea să te ”înțelegi” mai bine. Ia în calcul faptul că animalul va arăta mult mai bine odată ce este în grija ta, deci aspectul său din adăpost nu îl definește.

Și animalele se îmbolnăvesc

Și animalele, ca și oamenii, se pot îmbolnăvi, iar când asta se îtâmplă nu înseamnă că trebuie abandonate sau că vor muri. Pe lângă acest lucru, animalele precum câinii și pisicile trebuie deparazitate și vaccinate și trebuie să aibă carnet de sănătate întrucât sunt animale cu care poți călători. În cazul câinilor, aceștia trebuie chiar microcipați și înregistrați în baza de date conform legii.

Trebuie să iei în calcul dacă vei putea, din punct de vedere al bugetului, să susții un plan de sănătate al noului tău animal și dacă îți vei permite să îl duci la veterinar atunci când este nevoie. Cum animalele nu pot vorbi și nu îți pot comunica ce este în neregulă cu ele, vizitele la specialist sunt cu atât mai importante.

Un animal înseamnă dedicare

Un animal presupune atenție, iar, în cazul câinilor, chiar și plimbări regulate. În ceea ce privește pisicile înseamnă curățarea litierei și periere constantă. Peștii au nevoie de curățarea acvariului din când în când, dar și atenție sporită la temperatură și filtrul acvariului. De asemenea, toate aceste animale au nevoie de hrană, iar hrana trebuie să fie una potrivită speciei și mărimii animalului. În funcție de mărimea animalului, costul pentru hrană poate fi mai mic sau mai mare. Poți oricând să vizitezi zona pet shop chiar si de pe EMAG, online, și să îți faci o idee despre costul întreținerii, alimentației și îngrijirii oricărui animal de companie.

Cu siguranță a avea un animal în casă este un lucru bun. Acestea pot trăi alături de noi ani de zile și ne pot fi adevărați membri ai familiei. Animalele ajută și copiii în a se responsabiliza și a învăța empatie și compasiune, dar ajută și adulții ce suferă de depresie sau anxietate și nu numai.

Comentarii

comentarii