Acasă Actualitate 50 de copii romi şi neromi din Timiş vor pleca în tabără

50 de copii romi şi neromi din Timiş vor pleca în tabără

DISTRIBUIȚI

50 de copii romi şi neromi de la Şcoala Generală nr. 1, nr. 5, nr. 21 şi nr. 22 Timişoara, de la Şcoala Sâmpetru Mare, Luis Calderon, Waldorf, Colegiul Bănăţean şi din Centrul Cultural Educativ, împreună cu 10 cadre didactice, vor pleca în tabără, în perioada 29 iunie -5 iulie, la Buteni, jud. Arad.
Principalele teme de activitate ale taberei sunt: sport şi jocuri, mediul înconjurător, tradiţie şi cultură, informatica. Activităţile interculturale sunt organizate ca un concurs-joc între  grupuri şi au drept scop promovarea valorilor culturale şi a dialogului interetnic în rândul copiilor romi şi neromi.
Obiectivele vizate sunt creşterea stimei de sine pentru micuţilor romi de vârsta şcolară şi implicarea activă a copiilor romi şi neromi în activităţi interculturale.
“Segregarea este o formă gravă de discriminare si are drept consecinţă accesul inegal al copiilor la o educatie de calitate, încălcarea exercitării in condiţii de egalitate a dreptului la educaţie, precum si a demnităţii umane”, a subliniat Adriana Ursu, din cadru asociaţiei. Tabăra este organizată de către Asociaţia Femeilor Ţigănci „Pentru Copiii Noştri” Timişoara,  în parteneriat cu, Inspectoratul Şcolar Judeţean Timiş, Primăria Municipiului Timişoara, Consiliul Judeţean Timiş, Direcţia de Asistenţă Socială si Protecţia Copilului Timiş Universitatea de Vest Timişoara.

Comentarii

comentarii