Acasă Eveniment 500 de amenzi în acest an pentru blocarea accesului prin parcarea în...

500 de amenzi în acest an pentru blocarea accesului prin parcarea în mijlocul drumului, blocarea accesului în curți, parcări sau a liniilor de tramvai

1798
DISTRIBUIȚI

Polițiștii locali din cadrul Serviciului Circulație Rutieră au acționat marți pe str. E. Ungureanu, unde un Range Rover și o Dacia Logan au fost parcate de către conducătorii auto astfel încât au blocat intrarea către Piața Unirii. Un echipaj al Ambulanței nu a putut pătrunde în zona în care trebuia să intervină. Articolul 63 din OUG 195/2002 prevede că vehiculul oprit sau staţionat pe partea carosabilă trebuie aşezat lângă şi în paralel cu marginea acesteia, pe un singur rând, dacă printr-un alt mijloc de semnalizare nu se dispune altfel, iar amenzile sunt între 290 și 435 lei și 2 puncte penalizare la permis.

Un alt cetățean care se afla în zonă a început să adreseze cuvinte jignitoare la adresa polițiștilor locali care luau măsurile de sancționare a conducătorilor auto a fost sancționat conform Legii 61/1991 republicată cu 800 lei.

Zilele trecute, conducătorul unui autoturism și-a lăsat mașina pe liniile de tramvai de pe str. Drăgășani, obstrucționând calea mijlocului de transport, motiv pentru care a fost de asemenea sancționat conform OUG 195/2002 cu 580 lei și 3 puncte penalizare la permis.

De asemenea un șofer care locuiește pe str. C. Brâncoveanu a reclamat că un autoturism cu numere de Arad i-a blocat accesul în curtea imobilului și conducătorul auto al acestuia fiind sancționat.

De la începutul anului la acest capitol au fost aplicate peste 500 de sancțiuni contravenționale.

Comentarii

comentarii