Acasă Eveniment 5,2 kilograme de amfetamină, 246 de comprimate de ecstasy, 110 grame de...

5,2 kilograme de amfetamină, 246 de comprimate de ecstasy, 110 grame de cocaină, 800 grame de canabis descoperite în urma perchezițiilor din Timiș și Gorj

DISTRIBUIȚI

În urma celor 20 de percheziții efectuate pe raza județelor Timiș și Gorj, procurorii din cadrul Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism – Serviciul Teritorial Timișoara împreună cu lucrătorii de poliție judiciară din cadrul B.C.C.O. Timișoara și S.C.C.O. Gorj, au descoperit și ridicat aproximativ 5,2 kilograme de amfetamină, 246 de comprimate de ecstasy, 110 grame de cocaină, 800 grame de canabis, 8.000 de euro, 8.000 de lei, cântare de precizie și alte bunuri de interes operativ.

În urma acțiunii, 15 persoane au fost conduse la sediul D.I.I.C.O.T. – S.T. Timișoara, pentru audieri.

În cauză, procurorii Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism – Serviciul Teritorial Timișoara au dispus reținerea pentru 24 de ore a 10 inculpați pentru săvârșirea infracțiunilor de trafic de droguri de risc și de mare risc.

Din cercetări a reieșit faptul că inculpații au vândut, în mod repetat, atât de droguri de risc cât și droguri de mare risc și au deținut fără drept, în vederea revânzării cantități considerabile de droguri.

În cursul zilei de astăzi urmează să fie sesizat judecătorul de drepturi și libertăți cu propunere de luare a măsurii arestării preventive a 11 inculpați, dintre care 10 cercetați în stare de reținere și unul în lipsă.

Acțiunea a beneficiat de sprijinul S.C.C.O. Arad, S.C.C.O. Caraș Severin și al jandarmilor din cadrul Grupării Mobile de Jandarmi ”Glad Voievod” Timișoara.

Suportul de specialitate a fost asigurat de către Direcția Operațiuni Speciale.

Facem precizarea că pe întreg parcursul procesului penal, suspecții și inculpații beneficiază de drepturile și garanțiile procesuale prevăzute de Codul de procedură penală, precum și de prezumția de nevinovăție.

Comentarii

comentarii