Acasă Actualitate 538 elevi de liceu din Timişoara vor fi profesionişti pentru o zi

538 elevi de liceu din Timişoara vor fi profesionişti pentru o zi

DISTRIBUIȚI

Junior Achievement România şi Colegiul Tehnic de Vest Timişoara în colaborare cu Inspectoratul Şcolar Judeţean Timiş, Incubatorul de Afaceri Software Timişoara, Mots Agency, Asociaţia Română pentru Industria Electronică şi Software Timişoara, organizează evenimentul „Job Shadow Day / Parteneri pentru o zi”.
Peste 500 de elevi, din liceele: Colegiul Tehnic de Vest, Colegiul Tehnic „Ion Mincu", Colegiul Naţional de Artă „Ion Vidu”, Grupul Şcolar Industrial „Emanuel Ungureanu”, Liceul „Grigore Moisil”, Grup Şcolar „Tudor Tănăsescu”, Liceul Pedagogic „Carmen Sylva” şi 48 de instituţii şi companii din Timişoara participă la Job Shadow Day – www.jobshadow.ro.
Aflat la a 8-a ediţie în România, evenimentul face parte din programul internaţional Job Shadow Day care se lansează anual pe 2 februarie în Statele Unite ale Americii, prin parteneriat între comunitatea de afaceri şi mediul educaţional. Scopul principal al proiectului este promovarea unei mai bune înţelegeri a funcţionării unei companii şi a ceea ce înseamnă munca într-o instituţie / companie, de către elevii de liceu.
În acest an, în program participă elevi din oraşele: Alba lulia, Baia Mare, Bârlad, Braşov, Bucureşti, Constanţa, Craiova, laşi, Oradea, Piatra Neamţ, Piteşti şi Timişoara.
 
În Timişoara, evenimentul are cea mai mare amploare din ţară

Participarea numeroasă a elevilor şi a instituţiilor / companiilor timişorene în acest program, de orientare şi consiliere profesională, arată interesul faţă de dinamica locurilor de muncă din ultimii ani, cât şi interesul instituţiilor-companiilor pentru viitorii angajaţi.
Programul Job Shadow Day facilitează accesul elevilor la lumea reală a locurilor de muncă într-o economie de piaţă şi susţine implicarea companiilor şi instituţiilor publice, de la manageri la angajaţii din departamente, în procesul de mediatizare a posibilităţilor pe care tinerii le au pe piaţa muncii. Programul încearcă să ofere tinerilor răspunsuri la întrebările: „Ce vreau să devin după ce termin şcoala? Care este cel mai potrivit loc de muncă pentru mine?" iar companiilor la întrebările: „Cum vor fi viitorii angajaţi? Cu ce cunoştinţe pleacă din şcoală?, Ce aşteptări au tinerii de la viitoarea lor carieră?".

Comentarii

comentarii