Acasă Actualitate 61% dintre prietenii de pe facebook ai primarului Nicolae Robu sunt de...

61% dintre prietenii de pe facebook ai primarului Nicolae Robu sunt de acord cu căsătoriilor homosexuale

1729
DISTRIBUIȚI

Rezultatele celui de la 34-lea sondaj din acest an al primarului Nicolae Robu sunt zdrobitoare. 61% dintre prietenii de pe facebook ai edilului Timișoarei au votat în favoarea căsătoriilor homosexuale.

Din 10.500 de repondenți, 6.400 s-au declarat favorabili căsătoriei homosexuale, iar 4.100 s-au declarat nefavorabili.

Rezultatul l-a luat prin surprindere chiar și pe Nicolae Robu, care, pentru prima dată de când face sondaje pe rețeaua de socializare recunoaște că ”nu e vorba de un sondaj făcut după rigori științifice”. La fel cum nu au fost nici celelalte, dar rezultatele lor au fost argumente pentru câteva dintre deciziile controversate luate de primar în ceea ce privește investițiile realizare de primăria Timișoara. De aceea Robu a mai adăugat că rezultatul ”nici nu e lipsit de relevanță, după părerea mea”.

În urmă cu două zile Nicolae Robu a declarat, categoric, că se va prezenta la referendum și va vota pentru păstrarea sensurilor tradiționale pentru noțiunile de familie și căsătorie.

”Eu, deși un nonconformist de felul meu, în problema în discuție sunt tradiționalist, conservator. Am respect egal pentru heterosexuali și homosexuali și judec fiecare om pentru ce este el însuși, nicidecum categorial. Știm bine că geniile omenirii au fost unii heterosexuali, alții homosexuali, după cum tot unii heterosexuali, alții homosexuali au fost și criminalii și oamenii de rând! Tocmai de aceea, trebuie să ne respectăm între noi și să pledăm împreună pentru a avea cu toții drepturi egale. Dar când niște noțiuni s-au consacrat cu un anumit sens de-a lungul a sute, chiar mii de ani, cu voia a milioane și milioane de oameni care le-au conferit aproape sacralitate în înțelesurile respective, drepturi egale pentru cei de altă orientare înseamnă ca ei să-și poată defini noțiuni corespondente în înțelesul vrut de ei, nicidecum ca ei să transforme înțelesurile noțiunilor consacrate de ceilalți, peste voia acestora! Eu, personal, vreau ca atunci când spun cuiva că sunt căsătorit, respectivul să nu aibă nevoie de o întrebare suplimentară pentru a afla dacă cu o femeie sau cu un bărbat, ci totul să fie subînțeles, ca acum, ca în tradiția noastră multiseculară, chiar multimilenară. În ceea ce privește familia, definiția trebuie formulată cu grija să cuprindă și situațiile în care cuplurile de pe o anumită treaptă generațională sunt incomplete fie din motiv de deces, fie din motiv de divorț, fie pentru că nu s-au constituit niciodată ca atare (bărbați rămași necăsătoriți / femei rămase necăsătorite, femei cu “copii din flori”). În concluzie, eu mă voi prezenta la referendum și voi vota pentru păstrarea sensurilor tradiționale pentru noțiunile de familie și căsătorie, dar voi continua să am tot respectul și pentru cei cu orientare homosexuală, pentru ce reprezintă ca individ, fiecare dintre ei în parte”, spunea primarul Timișoare.

Comentarii

comentarii