Acasă Cultura 7 motive pentru a petrece Noaptea Muzeelor, sâmbătă, la Muzeul Banatului Timișoara

7 motive pentru a petrece Noaptea Muzeelor, sâmbătă, la Muzeul Banatului Timișoara

DISTRIBUIȚI

Iubitorii de artă sunt invitați la Noaptea Muzeelor ce va avea loc, sâmbătă 13 mai, seara, la Muzeul Național al Banatului Timișoara. Iată 7 motive de neuitat pentru a petrece timpul admirând oferta extraordinară de artă a instituției!

 Pașa Ibrahim de Timișoara va fi prezent și vă invită să-i fiți alături într-o după-amiază plină de rafinament. Însoțit de suita sa și de favoritele sale gözde, el va împărtăși povești fascinante și vă va purta într-o călătorie în timp.

 Sala de Istorie Militară vă așteaptă deschisă pentru a vă oferi o experiență deosebită. Aici, veți putea călători în timp și vă veți putea imagina atmosfera zbuciumată a bătăliilor și momentelor importante din istoria noastră.

Vladimir cel Mare, o figură legendară, vă va însoți și vă va oferi o perspectivă unică asupra duelurilor judiciare conform legii Holmgang. Veți avea ocazia să descoperiți detalii captivante despre acest obicei ancestral și să vă simțiți ca și cum ați fi martorii unor lupte epice.

 Haiducii Ținuturilor de Margine vă vor surprinde cu un raid îndrăzneț împotriva taberei otomane. Pregătiți-vă să vă lăsați pradă aventurii și să vă bucurați de o demonstrație autentică a curajului și îndemânării acestor legendară personaje.

Fiarele din Beci, creaturi misterioase și fascinante, vor ieși la lumină făcliilor pentru a vă impresiona și captiva imaginația. Aveți o oportunitate unică de a le studia și de a înțelege legăturile lor cu lumea noastră.

În plus, seara va culmina cu un spectacol de teatru pirotehnic în care muzica și focul se vor uni pentru a crea o atmosferă deosebită și emoționantă. Vă asigurăm că veți avea parte de o experiență memorabilă.

 În cadrul Bastionului Maria Theresia, vor fi deschise cinci expoziții: „Prinț și Sultan. Decenii de Război și Fronturi Fluctuante la Hotarele Sublimei Porți” (Bastionul Maria Theresia, mansarda B1) , “Ciprian Porumbescu 170. O viață, o epocă, un ideal” (Bastionul Maria Theresia, parter) , “Patrimoniul sub reflectoare Timișoara – Lumi paralele” (Bastionul Maria Theresia, mansarda B2), Expoziția „Istoria militară a Banatului” – (Bastionul Maria Theresia, parter) , Expoziția Ștefan Popa Popa’s (Bastionul Maria Theresia, parter)

“Vă așteptăm cu nerăbdare să vă alăturați evenimentului Noaptea Muzeelor la Muzeul Național al Banatului și să descoperiți toate aceste minunate atracții pe care le-am pregătit pentru dumneavoastră”, este mesajul specialiștilor de la Muzeul Național al Banatului Timișoara

Mai multe detalii, aici: https://www.facebook.com/events/

Comentarii

comentarii