Acasă Actualitate 7 noi cazuri de COVID19 la Spitalul Municipal Timișoara. Cinci asistente și...

7 noi cazuri de COVID19 la Spitalul Municipal Timișoara. Cinci asistente și doi pacienți infectați

2787
DISTRIBUIȚI

SARS-COV2 a lovit din nou în Spitalul Municipal Timișoara. Din cauza unei paciente care la internare a avut testul COVID19 negativ, dar pe parcurs s-a pozitivat. Rezultatul? Cinci asistente și doi pacienți au fost infectați. Surse de la Spitalul de Boli Infecțioase și Pneumoftiziologie Victor Babeș Timișoara, unde este internat personalul medical, spun că asistentele se află într-o stare bună. Conform Direcției de Sănătate Publică Timiș, în acest moment, se află în desfășurare o anchetă epidemiologică, iar rezultatele vor fi făcute publice, atunci când vor fi finalizate. Reprezentanții Spitalului Municipal Timișoara nu au putut fi contactați să își spună un punct de vedere, în acest caz.

Pacienta de la care au pornit infectările a decedat.

Medicul Daniel Malița, managerul Spitalului Municipal Timișoara, a explicat în legătură cu aceste cazuri că personalul medical a folosit echipamentul de protecție, conform reglementărilor, dar totuși au fost infectate două infirmiere și trei asistente, care sunt fără simptome.

Cele două infirmiere sunt internate la Spitalul de Boli Infecțioase, iar cele trei asistente au dorit să fie izolate acasă, conform noilor reglementări și sunt sub monitorizare și supraveghere.

Din păcate, au fost depistate și două colege de salon ale doamnei paciente, dintre care una este într-o stare mai gravă, dar sub supraveghere strictă.

De asemenea, au fost testate toate cadrele medicale de la etajul secției unde au fost depistate infectările. Săptămâna viitoare vom finaliza testarea întregului personal al spitalului.

Comentarii

comentarii