Acasă Actualitate 700 de mame din judeţul Timiş riscă să rămână fără indemnizaţia de...

700 de mame din judeţul Timiş riscă să rămână fără indemnizaţia de creştere a copilului

447
DISTRIBUIȚI

Persoanele care nu-şi plătesc impozitele nu mai primesc bani să-şi crească bebeluşii

Printre ultimele măsuri luate de Guvernul Boc s-a numărat şi suspendarea ajutoarelor sociale pentru persoanele care nu şi-au plătit impozitele şi taxele locale. Din luna februarie, zeci de mii de persoane din toată ţara au rămas fără alocaţia de susţinere a familiei, venitul minim garantat sau indemnizaţia pentru creşterea copilului. Persoanele afectate de această măsură au la dispoziţie cinci luni pentru a-şi plăti impozitele şi a-şi recupera sumele a căror plată a fost suspendată.

În Timiş, Agenţia Judeţeană pentru Prestaţii Sociale (AJPS) aşteaptă, până la finalul săptămânii viitoare, datele finale de la primării. Conform reprezentanţilor AJPS Timiş, cele mai sărace persoane din categoria asistaţilor social, beneficiarii venitului minim garantat, nu vor fi afectaţi de suspendarea plăţilor. În schimb, mamele şi taţii care beneficiază de indemnizaţia de creştere a copilului vor rămâne fără bani până la achitarea impozitelor şi taxelor locale. În această situaţie se află aproximativ 700 de persoane din judeţul Timiş.

„La sfârşitul lunii ianuarie, aproximativ 700 de persoane din Timiş, beneficiare ale indemnizaţiei de creştere a copilului, nu îşi plătiseră impozitele. Aşteptăm până în 15 februarie datele complete de la primării. E la latitudinea primăriilor să interpreteze legea şi să se înţeleagă cu oamenii. Noi vom lua măsura suspendării, pe baza datelor furnizate de ei. Beneficiarii nu îşi pierd definitiv drepturile. Aceştia au un termen de cinci luni pentru plata impozitelor. Odată plătite impozitele, plata indemnizaţiilor se reia, inclusiv retroactiv, cu sumele reţinute pe perioada suspendării”, declară reprezentanţii AJPS Timiş.

În judeţul Arad, peste 350 de mame au fost afectate de măsura suspendării indemnizaţiei de creştere a copilului. Alte peste 600 de familii din Arad au rămas fără ajutoare sociale pentru că nu şi-au achitat impozitele şi taxele locale.

Comentarii

comentarii