Acasă Administraţie 7,5 tone de deșeuri – 7,5 tone de nepăsare! ABAB și CJT...

7,5 tone de deșeuri – 7,5 tone de nepăsare! ABAB și CJT fac echipă în lupta cu poluarea râurilor Bega și Timiș

DISTRIBUIȚI

În urma unei acțiuni comune realizate de Administrația Bazinală de Apă Banat și Primăria Municipiului Timișoara, au fost strânse 7,5 tone de gunoaie de pe malurile canalului Bega și a luciului de apă… într-o zi, la începutul lunii martie 2022.

”De fapt 7,5 tone de deșeuri înseamnă 7,5 tone de nepăsare și nesimțire! În acest context, în care cantitatea deșeurilor plutitoare care ajung în rețeaua hidrografică este semnificativă, în 1 aprilie, am semnat un protocol de colaborare cu Administrația Bazinală de Apă Banat, în care ne-am asumat că vom gestiona corect și eficient aceste deșeuri, în special deșeurile flotante (PET-uri, doze de aluminiu, sticlă, etc.) de pe cursurile de apă”, spune Cristian Moș, vicepreședinte Consiliul Județean Timiș.

Practic Administrației Bazinale de Apă Banat va realiza o triere primară a deșeurilor colectate din albiile cursurilor de apă și o să le depozite în recipientele furnizate de Asociatia de Dezvoltare Intercomunitara Deseuri Timis, amplasate în 8 locații de pe malurile râurilor Bega și Timiș.

”Totodată, ne vom asigura că deșeurile o să fie colectate de la locațiile stabilite cu frecvența potrivită pentru fiecare dintre zone, în funcție de volumul deșeurilor colectate. Nu-mi pot da seama ce e în mintea unei persoane care atunci când se află în natură alege să-și lase gunoiul făcut de ea acolo.

Dar, în următoarele luni o să începem să avem date din teren și vă voi anunța periodic câte deșeuri vom strânge din râurile Timiș și Bega, ca să aveți și voi imaginea reală a nesimțirii din jurul nostru.

În curând primăvara chiar o să-și facă prezența, o să fie tot mai dese ieșirile în natură, picnicurile pe malurile râurilor sunt printre activitățile preferate de familiile timișene – vă rog, dacă întâlniți cetățeni care-și “uită” deșeurile nu ezitați să le reamintiți că este obligația lor să se debaraseze de ele în mod corect, folosind recipientele de colectare selectivă.

Nu o să obosesc s-o repet: doar printr-un efort comun și susținut putem avea un județ curat, nu ajunge doar să pasăm vina de la unii la alții!”, mai atenționează Cristian Moș.

 

Comentarii

comentarii