Acasă Actualitate 8.000 euro amendă pentru imobiliare.ro în urma unei breșe de securitate

8.000 euro amendă pentru imobiliare.ro în urma unei breșe de securitate

DISTRIBUIȚI

Autoritatea Națională de Supraveghere a Prelucrării Datelor cu Caracter Personal (ANSPDCP) a sancționat Realmedia Network cu amendă de 39.272. lei (8.000 euro) cu argumentul de încălcare a securității prelucrării datelor, la nivelul unui serviciu utilizat de companie la operarea portalului www.imobiliare.ro.

Investigația a fost demarată în urma apariției unor informații în mediul online. În februarie 2021, Profit.ro a anunțat că o vulnerabilitate de securitate IT a www.imobiliare.ro ar fi expus datele mai multor clienți stocate în peste 200.000 de fișiere, potrivit unui raport al WebsitePlanet.com. 

“Instituția noastră s-a autosesizat cu privire la o posibilă breșă de securitate a datelor cu caracter personal apărută la Realmedia Network. În cadrul investigației efectuate s-a constatat faptul că încălcarea securității prelucrării datelor s-a produs la nivelul unui serviciu utilizat de operator pentru operarea platformei imobiliare.ro. Această situație a condus la divulgarea neautorizată sau accesul neautorizat la următoarele date cu caracter personal: nume, prenume, număr de telefon, adresa de e-mail, adresa poștală, cod numeric personal, semnătura, copii ale cărților de identitate, inclusiv coduri de identificare, funcție/calitate, date bancare, informații incluse în extrase de carte funciară/schițe cadastrale, titluri de proprietate, imagini de profil ale utilizatorilor, ceea ce a condus la afectarea unui număr de 194.309  persoane fizice vizate”, susține ANSPDCP.

Cu sediul în Timișoara, Realmedia Network a raportat afaceri de peste 47 milioane de lei în 2021.

Comentarii

comentarii