Acasă Actualitate 80 de persoane salvate și 30 de maşini deblocate din zăpadă de...

80 de persoane salvate și 30 de maşini deblocate din zăpadă de jandarmi, în zona staţiunii Semenic

DISTRIBUIȚI

Jandarmii montani au intervenit pentru a debloca 30 de autoturisme, în care se aflau 80 de persoane pe drumul care coboară din staţiunea Semenic şi care nu mai puteau să se deplaseze din cauza drumului acoperit cu zăpadă, informează Agerpres.

“În urmă cu puţin timp jandarmii montani din Caraş Severin au reuşit să deszăpezească şi ultimul autoturism blocat în zăpada care a căzut în ultimele ore. După o operaţiune care a durat mai multe ore, jandarmii au deblocat 30 de maşini în care erau 80 de persoane printre care şi copii”, se arată într-un comunicat al Jandarmeriei.

Majoritatea persoanelor care au primit ajutor se aflau în staţiunea Semenic, mulţi dintre ei pentru practicarea sporturilor de iarnă. Însă căderile de zăpadă din ultimul timp le-au îngreunat deplasarea spre casă, făcând drumurile aproape impracticabile.

ISU Caraş-Severin a reamintit că, începând de sâmbătă seara, de la ora 20:00, pentru zonele înalte de peste 1.800 de metri altitudine va intra în vigoare o avertizare meteo cod portocaliu de viscol puternic. De asemenea, din cauza ninsorilor puternice, curentul a picat sâmbătă în Semenic, dar și în localitățile Muntele Mic şi Crivadia, din Caraş-Severin.

 

Comentarii

comentarii