Acasă Actualitate 80 de timişoreni, la Ziua Internaţională a Surdităţii, în Piaţa Libertăţii

80 de timişoreni, la Ziua Internaţională a Surdităţii, în Piaţa Libertăţii

DISTRIBUIȚI

Peste 80 de timişoreni de toate vârstele au venit în Piaţa Libertăţii din Timişoara să celebreze Ziua Internaţională a Surdităţii, marţi 1 septembrie. Cu această ocazie au primit materiale informative referitoare la auz şi problemele de sănătate legate de acesta.
Printre participanţii la campania de pe 1 septembrie, erau mulţi care nu-şi testaseră auzul niciodată, deşi ştiau că au ceva probleme în acest sens. Specialiştii i-au sfătuit pe tineri să asculte muzica mai încet, să se ferească de poluarea fonică şi să-şi testeze auzul. Mesajul privind grija pentru păstrarea auzului a avut un impact pozitiv atât asupra tinerilor, porniţi să se testeze în următoarele zile, cât şi asupra vârstnicilor. Aceştia, aproape toţi prezentau o oarecare problemă legată de auz.
Acţiunile continuă cu ”Porţi deschise la SONOROM”, timp de trei zile permanent de acum încolo, 17, 18 şi 19 ale fiecărei luni. Toate persoanele care vor să-şi testeze auzul (copii, tineri, vârstinci) o pot face gratuit la sediul SONOROM din str. Martir Leontina Banciu (fosta Narciselor) nr. 6, sc. A, parter, ap.101. Testarea constă în realizarea unei audiograme şi interpretarea pe loc a rezultatelor.

Comentarii

comentarii