Acasă Eveniment 82 de cetățeni străini depistaţi ascunşi în compartimentele pentru marfă, în trei...

82 de cetățeni străini depistaţi ascunşi în compartimentele pentru marfă, în trei automarfare, oprite la frontiera cu Ungaria

DISTRIBUIȚI

Poliţiştii de frontieră de la Punctul de Trecere a Frontierei Nădlac II au depistat, cu sprijinul echipajelor canine ale Poliţiei de Frontieră, 82 de cetăţeni străini ascunşi în trei mijloace de transport încărcate cu diverse bunuri şi conduse de şoferi români.

Persoanele care încercau să iasă ilegal din ţară provin din Bangladesh, Nepal, India, Pakistan şi Afganistan şi au încercat să treacă ilegal frontiera în Ungaria cu scopul de a ajunge în diferite state din Spaţiul Schengen, arată comunicatul de presă al Poliţiei de Frontieră.

„În data de 15.09.2022, la Punctul de Trecere a Frontierei Nădlac II, s-a prezentat pentru efectuarea formalităţilor de frontieră, pe sensul de ieşire din ţară, un cetăţean român, aflat la volanul unui ansamblu rutier înmatriculat în România. Şoferul transporta, conform documentelor de însoţire a mărfii, obiecte sanitare şi cereale pentru o societate comercială din Italia. În urma efectuării controlului automarfarului, câinele de serviciu a semnalat prezenţa unor persoane în mijlocul de transport. Astfel, poliţiştii de frontieră au deschis compartimentul pentru marfă, iar în interior au fost descoperiţi 45 de cetăţeni din Bangladesh, India şi Pakistan, cu vârste cuprinse între 20 şi 47 de ani. Cei în cauză au intrat legal în ţara noastră în baza unor documente valabile şi intenţionau să treacă ilegal frontiera de stat cu scopul de a ajunge în ţări din vestul Europei”, conform sursei citate.

În aceeaşi zi, tot la Punctul de Trecere a Frontierei Nădlac II, poliţiştii de frontieră alături de câinele de serviciu au efectuat controlul amănunţit al unui alt autovehicul, încărcat cu anvelope din România pentru o societate din Italia.

Camionul era condus de un cetăţean român, iar la verificări, câinele de serviciu a atras atenţia colegilor noştri că în mijlocul de transport sunt prezente persoane. După deschiderea compartimentului, au fost descoperite, ascunse printre marfa transportată, 32 de persoane  din Nepal şi Bangladesh, posesoare de documente legale pe teritoriul României.

Şi la al treilea caz, tot în cadrul aceluiaşi punct de trecere a frontierei, în urma unui control efectuat asupra unui automarfar condus de un cetăţean român ce transporta granule din plastic pentru o societate din Marea Britanie, colegii noştri au descoperit ascunşi printre mărfurile transportate, cinci cetăţeni din Pakistan şi Afganistan, cu vârste cuprinse între 24 şi 40 de ani, solicitanţi de azil în ţara noastră.

În toate cazurile poliţiştii de frontieră efectuează cercetări în vederea stabilirii întregii activităţi infracţionale, urmând ca la finalizare să fie dispuse măsurile legale ce se impun, mai indică sursa menţionată.

Comentarii

comentarii