Acasă Eveniment 82 de verificări și 25 de sancțiuni aplicate de polițiștii locali, în...

82 de verificări și 25 de sancțiuni aplicate de polițiștii locali, în ultima săptămână, proprietarilor de terenuri care nu au cosit vegetația de pe acestea

DISTRIBUIȚI

Polițiștii locali din cadrul Serviciului Protecția Mediului au continuat în această perioadă verificările pentru a stabili dacă proprietarii de terenuri, persoane fizice sau juridice, iau măsurile necesare pentru cosirea vegetației de pe proprietățile deținute. Astfel, în ultima săptămână a lunii mai, au fost efectuate 82 de verificări în astfel de locații, fiind aplicate 25 de sancțiuni pentru necosirea vegetației precum iarbă, lăstăriș, arbuști, aplicate conform HCL 371/2007 și HCL 117/2024.

Probleme de acest gen au fost depistate pe străzi precum Tristan Tzara, Anemonelor, Dafinului, Armoniei, Paul Constantinescu, General Magheru, Vasile Cretu, Orșova, Constantin Radulescu Motru, Zurich, Timocului etc. Reamintim că sancțiunile prevăzute pentru necosirea buruienilor, vegetației ierboase și lemnoase de pe terenurile virane deținute sub orice formă, precum și din jurul imobilelor se sancționează cu amenzi între 2000 și 2500 de lei.

Totodată, în această perioadă, polițiștii locali au transmis către Primăria Timișoara în vederea comunicării de somații, așa cum este prevăzut în Legea 62/2018, un număr de 531 de locații depistate cu potențial de dezvoltare a plantei alergene ambrozia, care produce efecte neplăcute asupra sănătății populației. 

Comentarii

comentarii