Acasă Actualitate 9 localități din Timiș intră în carantină

9 localități din Timiș intră în carantină

2722
DISTRIBUIȚI

Pe 4 noiembrie, Direcția de Sănătate Publică Timiș a anunțat că Inspectoratul Național de Sănătate Publică a dat aviz propunerilor de carantinare a nouă localități din Timiș unde rata de infectare la 14 zile a depășit pragul de 6 cazuri la mia de locuitori. Localitățile avute în vedere sunt: Ghiroda, Dudeștii Noi, Dumbrăvița, Găvojdia, Becicherecu Mic,  Fibiș,  Foeni, Giroc și Pesac.

„Având în vedere creșterea ratei de infectare la nivelul unor localități din județul Timiș, în urma evaluărilor analizei de risc la nivelul acestora, Direcția de Sănătate Publică Timiș a transmis Institutului Național de Sănătate Publică propuneri de carantinare. Astăzi, Institutul  Național de Sănătate Publică a  transmis  avizul pentru propunerile DSP Timiș privind carantinarea localităților Ghiroda, Dudeștii Noi, Dumbrăvița,  Găvojdia, Becicherecu Mic,  Fibiș,  Foeni,  Giroc și Pesac, din județul Timiș”, transmit reprezentanții DSP Timiș.

Tot miercuri se va întruni Comitetul Județean pentru Situații de Urgență pentru a lua hotărârile privind carantinarea celor nouă localități. Deciziile vor fi trimise la Comitetul Național pentru Situații de Urgență, care va da aprobarea finală, prin Comandantul Acțiunii. Măsura de carantinare va intra în vigoare numai după publicarea în Monitorul Oficial al României.

Comentarii

comentarii