Acasă Actualitate 9 Mai – Ziua Europei – la fel. De acum încolo manifestările...

9 Mai – Ziua Europei – la fel. De acum încolo manifestările vor lua o altă amploare

502
DISTRIBUIȚI

ziua europei 2013 1„Cred că ar trebui amplificate aceste manifestări. În perioada următoare va trebui să ne gândim la organizarea acestor evenimente. Îmi doresc mai mult”, spune Titu Bojin, liderul CJ Timiş

De Ziua Europei, 9 Mai, autorităţile din Timiş şi Timişoara au depus coroane la monumentul Ostaşului Necunoscut din Parcul Central al Timişoarei, Ca şi în alte „dăţi”… Totuşi, manifestările vor continua în aceste zile – va avea loc un spectacol pe Bega, organizat de Filarmonica Banatul la sfârşitul săptămânii şi alte manifestări în şcoli şi alte instituţii. Totuşi, „matineul” a constat într-o slujbă de pomenire a eroilor, depuneri de coroane, intonarea imnului Europei şi al României şi o mică defilare a militarilor, acompaniaţi de fanfară. Scenariu la indigo cu 1 Decembrie, Ziua Veteranului, a Drapelului, ori alte zile. Practic, în 9 mai e o triplă ziua europei 2013 2manifestare pentru români – Independenţa, Ziua Europei şi încheierea celui de-al doilea Război Mondial – semnarea tratatului de la Berlin. De acum încolo însă, manifestările cu ocazia acestor zile vor căpăta o altă amploare. „Cred că trebuie să fie o mândrie pentru toţi românii. Va trebui, în continuare, ca acţiunile care se organizează la asemenea manifestări să fie de o mai mare amploare şi să dăm evenimentului importanţa cuvenită. Suntem parteneri la toate acţiunile din Timiş şi Timişoara. Consiliul Judeţean şi eu personal nu vom lipsi nemotivat la nici una dintre aceste acţiuni”, a spus preşedintele Consiliului Judeţean Timiş, Titu Bojin.

„Acţiuni care să aibă impact şi asupra populaţiei, nu doar asupra instituţiilor statului”

Liderul CJ Timiş vrea să extindă aria de desfăşurare a acestor acţiuni, să le facă mai variate şi de o mai mare amploare. „Acţiuni mai de amploare înseamnă pregătirea, aşa cum este necesar şi cum ne-am angajat, pentru a putea discuta de Timişoara – capitală culturală europeană în 2021, acţiuni care să aibă impact şi asupra populaţiei, nu doar asupra instituţiilor statului. Va trebui să găsim posibilităţi de derulare a acestor activităţi în mai multe zone şi mai multe localităţi. Putem discuta de un spectacol cultural, piesă de tatru, concert în aer liber, o informare din punct de ziua europei 2013 6vedere tehnic. Cred că ar trebui amplificate aceste manifestări. În perioada următoare va trebui să ne gândim la organizarea acestor evenimente. Îmi doresc mai mult. Mă voi implica, în aşa fel încât în perioada următoare, nu neapărat numai 9 mai, să aibă loc o manifestare mai largă, nu doar din punct de vedere la oficialităţilor, care să depună câteva coroane, a militarilor care vin la un asemenea eveniment, al clerului bisericesc. Cred că vor trebui gândite, chiar în instituţii, dacă se pot face asemenea acţiuni, instituţiile de cultură să fie reprezentate, astfel încât să putem readuce în atenţie ce înseamnă aceste zile”, a mai spus Bojin.

Comentarii

comentarii