Acasă Actualitate 9.000 de doze de vaccin antigripal vor sosi în Timişoara

9.000 de doze de vaccin antigripal vor sosi în Timişoara

DISTRIBUIȚI

Diecţia de Sănătate Publică (DSP) Timiş a informat că, în cursul zilei de joi, 15 noiembrie, va sosi vaccinul antigripal destinat campaniei gratuite de vaccinare antigripală 2012. Prima tranşă este de 9.000 de doze, dintre care 60 sunt repartizate de către Ministerul Sănătăţii, prin ordin de ministru, instituţiilor ce aparţin Ministerului Administraţiei şi Internelor. Restul de 8.940 de doze vor fi repartizate medicilor de familie din Timişoara şi din localităţile din judeţ, care au trimis în timp util catagrafiile cerute anterior.

Recomandarea MS, pentru această primă tranşă de vaccinare, este de a fi vaccinate, cu prioritate, persoanele cu afecţiuni cronice, gravidele, persoanele cu vârsta de peste 65 de ani şi apoi, în funcţie de afecţiuni, persoanele pe care medicii de familie le consideră a fi cu risc mare de îmbolnăvire în sezonul rece.

„Astfel, vaccinarea propriu-zisă poate începe de luni, 19 noiembrie. Pentru judeţul Timiş s-a cerut un necesar de 40.000 de doze de vaccin antigripal, care va veni în tranşe stabilite de către MS”, a precizat Dana Şapc, PR DSP Timiş.

Comentarii

comentarii