Acasă Actualitate 92% dintre locuitorii din Timișoara s-au declarat fericiți că trăiesc aici

92% dintre locuitorii din Timișoara s-au declarat fericiți că trăiesc aici

DISTRIBUIȚI

Cei mai fericiţi români trăiesc în Cluj şi Oradea. La polul opus se află oraşul Ploieşti, unde locuitorii au cel mai redus nivel de satisfacţie cu privire la oraşul în care trăiesc. Datele au fost incluse în barometrul privind calitatea vieţii la oraşe, realizat de Banca Mondială, în anul 2020.

Calitatea vieţii din România şi bunăstarea a fost măsurată cu ajutorul unui barometru urban, care arată faptul că în Cluj-Napoca trăiesc cei mai satisfăcuţi români, asta când vine vorba despre reşedinţele de judeţ, scrie antena3.ro.

Cluj-Napoca este urmată de Oradea, unde 96% dintre locuitori s-au declarat extrem de mulţumiţi de oraşul în care trăiesc.

Sunt alte şapte oraşe din vestul, estul şi centrul ţării unde 9 din 10 locuitori sunt încântaţi de condiţiile de trai.

În nouă orașe, nivelul de satisfacție depășește 90%:

Cluj-Napoca (97%), Oradea (96%), Alba Iulia (95%), Brașov, Drobeta-Turnu Severin (94%), Timișoara, Sighișoara (92%), Slatina și Iași (90%).

De asemenea, sunt şi localităţi din ţara noastră ce nu îi mulţumeşte mai deoc pe români.

8 din 10 locuitori din Băile Herculane sau din Buhuşi spun că nu sunt deloc încântaţi de oraşele lor, în timp ce Ploieşti este reşedinţa de judeţ cu nivelul cel mai scăzut de satisfacţie, de doar 22 de procente.

În ceea ce priveşte zona educaţiei şi a disponibilităţii magazinelor, sunt înregistrate niveluri ridicate de satisfacţie în mediul urban. Jumătate dintre locuitorii ţării noastre spun că România stă prost la capitolul spitale şi sistem medical.

Tot atâţia spun că administrarea domeniului public ar putea fi ceva mai dezvoltată când vine vorba despre facilităţile şi infrastructura urbană.

Comentarii

comentarii