Acasă Actualitate 95 de ani de la naşterea Seniorului Corneliu Coposu

95 de ani de la naşterea Seniorului Corneliu Coposu

DISTRIBUIȚI

Corneliu-CoposuMiercuri, 20 mai, s-au împlinit 95 de ani de la naşterea celui care a fost Corneliu Coposu, una dintre cele mai importante personalităţi ale României postbelice. Considerat de mulţi ca fiind „Preşedintele moral al românilor”, Corneliu Coposu a fost un reper al României postdecembriste, fiind respectat atât de colegi, cât şi de adversarii politici. În septembrie 1991, a fost reales preşedinte al PNŢCD, iar între 1991 şi 1993 a condus Convenţia Democrată Română. S-a stins din viaţă în 11 noiembrie 1995, la Spitalul Universitar din Bucureşti, fiind condus pe ultimul drum de sute de mii de români. Primarul Timişoarei şi preşedintele PNŢCD Timiş, Gheorghe Ciuhandu, a ţinut să readucă în lumină ceea ce a însemnat Corneliu Coposu pentru români şi România. „Astăzi (n.r.- miercuri, 20 mai) se împlinesc 95 de ani de când s-a născut Seniorul Corneliu Coposu. Poate că pentru mulţi din ţara asta nu mai reprezintă nimic, ceea ce e foarte rău.
Acest om a fost, cu adevărat, un reper de onestitate politică, a reuşit să îndrepte cursul României spre structurile europene.
Nota bene că ţara lui nu i-a recunoscut meritele, dar a făcut-o Franţa, oferindu-i, înainte de a muri, titlul de ofiţer al Legiunii de Onoare, cea mai înaltă distincţie a statului francez”, spune Ciuhandu, considerând că măcar acum, după atâţia ani, România ar trebui să-i dovedească recunoştinţă Seniorului. Interesant este că deşi mulţi români au dat uitării imaginea şi ceea ce a însemnat Corneliu Coposu, preşedintele Partidului Popular European, Wilfried Martens a transmis un mesaj ţărăniştilor români, cu prilejul împlinirii a 95 de ani de la naşterea Seniorului.
Mesajul se încheie astfel: „Întotdeauna mi-l voi aminti ca pe un mare prieten. Şi toţi ni-l vom aminti ca pe un om exemplar – Român, European, Creştin şi Democrat”.

Comentarii

comentarii