Acasă Actualitate A ajuns în țară primul tramvai produs de turcii de la Bozankaya...

A ajuns în țară primul tramvai produs de turcii de la Bozankaya pentru Timișoara

832
DISTRIBUIȚI

Primul tramvai produs de firma turcească Bozankaya pentru completarea flotei din Timișoara a ajuns în țară. Acesta a fost surprins de reporterul Club Feroviar, vineri, 25 iunie, în zona Porțile de Fier. Tramvaiul va ajunge la către Timișoara printr-un transport agabaritic și însoțit, de la intrarea în țară, pe la PTF Giurgiu POD, până în orașul de pe Bega.

„În perioada, 23.06.2021 – 02.07.2021, se va desfășura un transport cu depășiri pe traseul: Giurgiu Pod PTF (județul Giurgiu) – DN5 – DN5B – DN6 – DN6F – DN6 – Varianta de Ocolire Caracal – DN6 – Craiova – DN56 – Maglavit – DN56A – DN6 – Drobeta Turnu Severin – DN6 – Caransebeș – Lugoj – A6 – A1 – DN6 – Timișoara (județul Timiș). Vehiculul transportă un tramvai. Lățimea maximă a vehicului este 3,0 m, viteza de deplasare urmând a fi adaptată condițiilor de trafic.

Menționăm că în conformitate cu OUG 195/2002 privind circulația pe drumurile publice viteza maximă de deplasare a vehiculului cu depășiri este de 70 km/oră. Etapele de desfășurare ale transportului sunt stabilite de poliția rutieră, care asigură însoțirea vehiculului cu depășiri. Transportul nu se va desfășura în perioadele și pe sectoarele de drum pe care sunt semnalate fenomene meteorologice periculoase, prin codurile galben, portocaliu sau roșu”, transmitea, de curând, CNAIR.

Tramvaiul fotografiat de Club Feroviar este doar primul dintr-o serie de 21 de bucăți, achiziționate din fonduri europene pentru Timișoara. Acesta trebuia să ajungă încă de anul trecut în Banat, însă pandemia de COVID-19 a afectat activitatea fabricii. Contractul prevede și o posibilă suplimentare, cu până la 40 de bucăți, a primei serii produse de compania din Turcia.

Sursă foto: Club Feroviar

UPDATE: Reprezentanții primăriei susțin că tramvaiul va ajunge în Timișoara încă din seara vineri, iar în jurul orelor 23.00 – 24.00 va fi și pus pe șine, lângă Catedrala Mitropolitană.

Comentarii

comentarii