Acasă Actualitate A ajuns și primarul Fritz să inspecteze Liceul de Arte Plastice din...

A ajuns și primarul Fritz să inspecteze Liceul de Arte Plastice din Timișoara. „Sperăm ca DSP să ne dea avizul”

DISTRIBUIȚI

Joi, 28 ianuarie, primarul Dominic Fritz a ajuns, într-un final, la Liceul de Arte Plastice din Timișoara, în a doua zi după ieșirea din izolare. Inițial, întâlnirea era programată pe marți, 12 ianuarie, amânată mai apoi pe ziua următoare. Pe 13, cum a anunțat că este infectat cu coronavirus, Fritz nu a mai ajuns, așa că reprezentanții conducerii, profesorilor și părinților care îl așteptau au trebuit să se mulțumească cu o discuție cu cei doi consilieri locali USR PLUS, Răzvan Stana și Ana Munteanu, care erau deja la curent cu situația.

Atunci, în discuțiile cu cei doi consilieri, s-a pus problema condițiilor din grupurile sanitare, cea mai urgentă, subiect în care a s-a implicat, ca urmare a articolelor de presă, inclusiv Avocatul Poporului. Reamintim, în corpul A – cel al sălilor de curs –, există toalete recondiționate recent, tot după scandalul din luna septembrie, când școala a intrat în „scenariu roșu”, din cauza unui avertisment aplicat de DSP Timiș. În corpul B – cel al atelierelor –, pe de altă parte, toaletele încă nu sunt funcționale. În plus, nu există nici apă caldă. În aceste condiții, încă există dubii dacă din februarie pot reveni elevii la școală.

Cu două zile înainte de vizita lui Fritz, la fața locului a fost prezent și viceprimarul Ruben Lațcău, tot împreună cu cei doi consilieri locali, dar, de această dată, și cu Anca Lăudatu, șefa de la „Școli-Spitale” din primărie, cea pe care unele voci o acuză parțial de situația în care se găsește liceul. S-a promis că se vor rezolva toate, pe rând – ca și până acum –, cu diferența că, în primul rând, va exista o comunicare mai eficientă între conducerea liceului și primărie.

Joi, primarul a fost condus într-un tur prin incinta liceului, prima dată fiindu-i arătate condițiile din cele două corpuri. Dacă în primul totul „pare cât de cât ok”, cuvintele acestuia, în al doilea „clar ar mai fi de lucru”. În privința lucrărilor de la grupurile sanitare din corpul B, s-a concluzionat că, cel mai probabil, va trebui dată o amendă pentru lucrările realizate fără autorizație – lucrări finanțate de părinți și prin sponsorizări –, pentru ca mai apoi să fie trimisă o echipă de expertiză care să certifice calitatea acestora. Dacă totul este bine, ar putea fi continuate lucrările începute, dar oprite pe la 70-80%, din cauza lipsei autorizației de construire. Din câte ni se spune, tot din cauza implicării primăriei – sau, mai degrabă, lipsa ei din ultimii trei ani – acest lucru nu a fost rezolvat mai înainte.

Mai apoi, lui Fritz i-au fost prezentate și cantina liceului și sala de sport. În afară de faptul că la cantină mai trebuie făcute mici finisaje și amenajată sala de mese, aici nu au fost depistate probleme majore. În privința corpului C, clădire care momentan aparține Liceului Ferdinand, ca și până acum, s-au dat asigurări că aceasta va ajunge până la urmă la „Arte”. Primarul a remarcat spațiul generos de care ar putea dispune aici, așa cum a promis încă din campanie, un posibil viitor hub cultural, dezvoltat în jurul Liceului de Arte Plastice.

În final, Dominic Fritz le-a cerut subordonaților prezenți să alcătuiască un raport detaliat cu fiecare investiție necesară, să estimeze termene și costuri, să continue comunicarea cu reprezentanții liceului și, eventual, să includă totul într-un plan mai mare de reabilitare deja existent, însă în care erau prevăzute doar primele două corpuri. Reprezentanților liceului, pe de altă parte, le-a rămas de decis: vor doar schimbări punctuale, într-un proiect „mai mic”, dar realizat mai repede, sau doresc un proiect amplu, cu toate cele necesare, dar mai costisitor și lung ca durată de realizare? La despărțire, atitudinea generală a fost în acord cu una dintre ultimele vorbe spuse: „sperăm ca DSP să ne dea avizul”.

Mai multe detalii despre situația de la „Arte” în articolele:

Lucrări de 300 de mii de lei la grupurile sanitare de la Liceul de Arte Plastice. Primăria Timișoara a plătit aproape de două ori mai mult decât estimau profesorii

În continuare neclarități la Liceul de Arte Plastice din Timișoara, după ce s-a implicat și Avocatul Poporului

Elevii de la Liceul de Arte Plastice încep școala în ”scenariul roșu” din cauza incompetenței Primăriei Timișoara. Reparațiile grupurilor sanitare au început joi, după trei ani de promisiuni

Comentarii

comentarii