Acasă Actualitate A demarat procedura pentru reînceperea lucrărilor la drumul județean spre nodul Giarmata...

A demarat procedura pentru reînceperea lucrărilor la drumul județean spre nodul Giarmata de pe A1

DISTRIBUIȚI

Consiliul Județean Timiș  caută o nouă firmă care să ducă la bun sfârșit extinderea la patru benzi a drumului județean care duce spre urcarea pe A1. Până la stabilirea constructorului,  în SEAP a fost lansată licitația pentru desemnarea unei firme care să ofere ”Asistență Tehnică din partea Proiectantului, în vederea realizării obiectivului de investiție publică din cadrul proiectului „Modernizare DJ 691: Lărgirea la 4 benzi a sectorului km 2+725 (sens giratoriu) – Centura Timișoara și Centura Timișoara – Autostrada A1 (km 12+975)”, Cod MySMIS 111992, finanțat prin POR 2014-2020, LOTUL 2 – km 5+800-12+975”. după cum se poate vedea, CJT nici nu se preocupă deocamdată de porțiunea din Dumbrăvița a drumului județean, cel pentru care i s-au pus permanent bețe în roate, ci se referă doar la porțiunea dintre Centura Timișoarei și A1.

Firma desemnată va avea destul de mult de lucru. De asemenea, durata de 14 luni în care se va rezolva partea birocratică a proiectului ne arată că șantierul va rămâne în starea actuală mult și bine de acum încolo, un adevărat coșmar pentru șoferii care trebuie să ajungă la unul dintre puținele locuri de intrare pe autostradă.

”În baza contractului, vor fi prestate servicii de Asistență Tehnică din partea Proiectantului pe perioada execuției lucrării, inclusiv: • revizuirea, completarea și asumarea documentației existente, faza Proiect Tehnic, ținând cont de concluziile Expertizei Tehnice, precum și de lucrările executate; • actualizarea părții economice a documentației, ținând cont de concluziile Expertizei tehnice și de lucrările executate; • îndeplinirea activității de Expert Cooptat pe lângă Comisia de Evaluare a Ofertelor pentru achiziția publică de lucrări: LOTUL 2 – km 5+800-12+975, în vederea realizării obiectivului de investiție din cadrul proiectului: „Modernizare DJ 691: Lărgirea la 4 benzi a sectorului km 2+725 (sens giratoriu) – Centura Timișoara și Centura Timișoara – Autostrada A1 (km 12+975)” – LOTUL 2 km 5+800-12+975, Cod MySMIS 111992, finanțat prin POR 2014-2020. Serviciile aferente prezentei documentații, vor fi prestate in conformitate cu prevederile documentației de atribuire postate în SEAP și a legislației în vigoare. Termenul de prestarea a serviciilor este de 14 luni, etapizat conform celor stipulate in caietul de sarcini atașat”, se spune în documentația aferentă proiectului.

Firma câștigătoare va primi de la CJT suma de 181.873 de lei. Rămâne de văzut dacă la această valoare se va și găsi un competitor interesat.

Pe data de 19 ianuarie, Consiliul Județean Timiș rezilia  https://debanat.ro/2022/01/cj-timis-reziliaza-contractul-cu-constructorul-pentru-drumul-judetean-dintre-timisoara-si-nodul-a1-de-la-giarmata_356908.html contractul cu firma care se ocupa de acest proiect, ca urmare a întârzierilor enorme pe care le avea, dar, mai ales, pentru faptul că nu mai putea oferi o garanție de bună execuție a lucrărilor.

Comentarii

comentarii