Acasă Eveniment A doua ediţie a Traversării Lacului Surduc înot a fost câştigată de...

A doua ediţie a Traversării Lacului Surduc înot a fost câştigată de prof. Marcel Răsădean, de la UV Timişoara

661
DISTRIBUIȚI

a doua editie -foto prof. marcel  RasadeanLa cea de-a doua ediţie a Traversării Lacului Surduc înot au participat 37 de concurenţi, din Braşov, Cluj, Reşiţa şi Timişoara, dar şi din Ungaria. Evenimentul a fost deschis tuturor amatorilor, indiferent dacă sunt afiliaţi la vreun club sportiv sau nu.

Decanii de vârstă ai evenimentului au fost Jabri Silvia (Timişoara), categoria 40-49 ani, la femei, şi Eszenyi Laszlo (Csongrad – Ungaria), categoria peste 70 ani, la bărbaţi.
a doua traversare -foot sosire Torok din ungariaEvenimentul a inclus două probe: una scurtă (aprox. 500 m), deschisă oricărei persoane, indiferent de pregătirea sportivă, şi una de rezistenţă (aprox. 3.000 m). Traseele au fost marcate cu balize colorate pe lăţimea lacului. Fiecare participant a înotat liber, nefiind impus un anumit procedeu de înot, iar clasamentul final a fost realizat în funcţie de gen şi categorii de vârstă (18-30 ani, 30-39, 40-49, 50-59, 60-69, peste 70). La ambele probe, cel mai rapid înotător a fost Marcel Răsădean, cadru didactic la Facultatea de Educaţie Fizică şi Sport din cadrul  UV Timişoara.
Pe lângă glucoză şi apă de băut, fiecare participant a primit un certificat de participare şi un tricou dedicat evenimentului. La fiecare grupă de vârstă şi gen, s-au acordat diplome pentru locul obţinut. Supravegherea competiţiei a fost asigurată de către voluntari cu caiace şi bărci.

Comentarii

comentarii