Acasă Eveniment A drogat o minoră care a căzut apoi de la etaj. Bărbatul,...

A drogat o minoră care a căzut apoi de la etaj. Bărbatul, fotograf de modă, a fost reținut

1656
DISTRIBUIȚI

Anchetă a polițiștilor de la crimă organizată în cazul unui tânăr de 36 de ani bănuit de trafic și deținere de droguri de risc și mare risc.

Cunoscutul fotograf de modă din Timișoara, Alexandru Matusciac, este cercetat de procurorii DIICOT – Serviciul Teritorial Timișoara împreună cu polițiștii din cadrul BCCO Timișoara sub aspectul săvârșirii infracțiunii de trafic de droguri de mare risc.

Alexandru Matusciac, spun polițiștii, ar fi participat la o petrecere în apartamentul a două tinere de 24 și 28 de ani. La chef au fost invitate și două minore, iar la un moment dat tânărul le-ar fi oferit cocaină și amfetamine celor patru fete. Una dintre minore, aflată sub influența drogurilor, a căzut însă de la etaj și a fost rănită grav.

„În data de 21.09.2018, în jurul orei 8.00, două minore, eleve la Colegiul Național „Carmen Sylva”, au decis să nu meargă la școală și s-au dus la locuința unei colege unde se afla și inculpatul Matusceac Alexandru. Acolo cele două minore au consumat droguri de mare risc, care le-au fost puse la dispoziție de inculpatul Matusciac Alexandru, persoanele prezente prizând cocaină timp de mai multe ore. În jurul orei 14.00, pe fondul consumului de droguri, una dintre minore a mers în baia apartamentului, situat la etajul al doilea al imobilului, de unde s-a aruncat în gol. În urma căzăturii, minora s-a accidentat foarte grav, suferind multiple fracturi la nivelul coloanei vertebrale, a membrelor și a feței. După ce a căzut, minora a reușit însă să se deplaseze cca 25 m de locul unde a aterizat, în încercarea de a ajunge spre o ieșire, și a sunat la 112, unde a anunțat evenimentul, după care l-a sunat și pe tatăl său. Din cauza stării de confuzie în care se afla, ca urmare a consumului de droguri, minora nu a putut însă să dea detalii exacte legate de locul unde se afla, fiind depistată de un echipaj al poliției și al serviciului de ambulanță după circa o oră de căutări. În urma percheziției domiciliare, organele de anchetă au identificat la locuința inculpatului un număr de 83 comprimate ecstasy. „Din cercetările întreprinse a rezultat, de asemenea, că în anul 2017, DEA, Europol și poliția olandeză au reușit desființarea unei piețe de tip Cryptomarket găzduită pe Darknet – Alphabay – în urma analizării datelor referitoare la persoanele care au comandat droguri pe respectivul site fiind identificate mai multe persoane care au comandat fentanyl, utilizând platforma menționată, printre care și inc. Matusciac Alexandru. Cu ocazia verificărilor efectuate, s-a stabilit că prin intermediul firmei de curierat DHL, Matusciac Alexandru a primit în perioada iunie-august 2017 un număr de 7 colete, existând suspiciunea că acestea conțineau fentanyl, având în vedere că perioada respectivă coincide cu perioada în care se presupune că acesta a făcut comenzi pe respectivul site,” precizează reprezentanții DIICOT.

La finalul percheziției polițiștii l-au dus la audieri pe Matusciac. Mai mult, le-au chemat la sediul DIICOT Timișoara și pe cele două tinere de 24 și 28 de ani în apartamentul cărora a fost organizată petrecerea.

Inculpatul Matusciac Alexandru a fost propus spre arestare Tribunalului Timiș, care a dispus arestarea sa preventivă pe o perioadă de 30 de zile.

Comentarii

comentarii