Acasă Actualitate A fost depusă cererea de finanțare a campusului de învățământ dual de...

A fost depusă cererea de finanțare a campusului de învățământ dual de peste 100 de milioane de lei de la Timișoara

DISTRIBUIȚI

Reprezentanții Primăriei Timișoara anunță că orașul este mai aproape cu un pas de a obține finanțare pentru construcția unui campus de învățământ dual, proiect evaluat la 134 de milioane de lei. Mai exact, a fost depusă cererea de finanțare prin PNRR a investiției, după ce și consilierii locali și-au dat acceptul într-o ședință extraordinară convocată de îndată în aceeași zi. Pe lângă autoritățile locale, parteneri în acest proiect sunt și trei universități, dar și mediul de afaceri.

„Timișoara este un magnet pentru cei care doresc să studieze, să lucreze și să investească aici și învățământul dual face parte din rețeta succesului oricărui oraș de secol XXI. Prin acest nou campus, avem ambiția de a atrage tineri dornici de o carieră în domenii tehnice, în meserii de care depinde dezvoltarea economică a Timișoarei. Îi felicit pe cei 31 de parteneri care s-au așezat la aceeași masă și au lucrat pentru un proiect comun care va dezvolta Timișoara și întreaga regiune. Îi mulțumesc rectorului Politehnicii, Florin Drăgan, care și-a asumat, ca reprezentant al UPT, rolul de lider al acestui consorțiu”, transmite primarul Dominic Fritz.

„Învățământul dual reprezintă o necesitate pentru un oraș ca Timișoara. Numărul mare de parteneri pe care am reușit să-i implicăm în proiect este un indicator clar că este mare nevoie să deschidem oportunități noi pentru piața muncii și să le dăm tinerilor din regiune posibilități noi de dezvoltare în diverse domenii de interes. Seriozitatea și experiența fiecărui partener din proiect sunt garanția că acest campus va genera calitate, iar Universitatea Politehnică are capacitatea de a coordona un proiect de o asemenea anvergură”, transmite Florin Drăgan, rectorul Universității Politehnica Timișoara.

La nivel de țară ar fi disponibile finanțări pentru 10 astfel de campusuri duale de interes regional. Valoarea maximă eligibilă pentru construcții este de 103.044.183 lei (20.825.000 euro), la care se adaugă 28.801.400 lei (5.820.700 euro) contribuție din bugetul local. Finanțarea face parte din Componenta C15 – Educație, a Planului Național de Redresare și Reziliență (PNRR). Această finanțare cuprinde, de asemenea, fonduri pentru acordarea de burse școlare în valoare maximă de 2.094.400 lei (423.274 euro). Sumele includ taxa pe valoarea adăugată.

În total, 31 de parteneri constituie „Consorțiul Regional pentru Învățământ Dual Vest Timișoara”, respectiv trei universități, Primăria Timișoara, Inspectoratul Școlar, șapte licee timișorene, 16 firme și  trei asociații ale mediului de afaceri.

Lista completă a partenerilor este:

 1. Universitatea Politehnica Timișoara, lider de consorțiu;
 2. Universitatea de Vest Timișoara;
 3. Universitatea de Științele Vieții “Regele Mihai I” din Timișoara;
 4. UAT Municipiul Timișoara;
 5. Inspectoratul Școlar Județean Timiș;
 6. Liceul Tehnologic Energetic “Regele Ferdinand I” Timișoara;
 7. Colegiul Tehnic Emanuil Ungureanu Timișoara;
 8. Colegiul Economic “Francesco Saverio Nitti” Timișoara;
 9. Liceul Tehnologic de Vest Timişoara;
 10. Liceul Tehnologic Electrotimiș Timișoara;
 11. Liceul Tehnologic Azur Timișoara;
 12. Liceul Tehnologic Transporturi Auto;
 13. S.C. Compania de Apă Arad S.A.;
 14. S.C. Apa Prod S.A. Deva;
 15. S.C. Aquatim S.A.;
 16. Fundația Aquademica;
 17. S.C. Continental Automotive Romania S.R.L.;
 18. S.C. Continental Automotive Products S.R.L.;
 19. S.C. DAR Draxlmaier Automotive S.R.L.;
 20. S.C. HELLA România SRL;
 21. S.C. TRW Automotive Safety Systems S.R.L.;
 22. S.C. Flextronics România S.R.L.;
 23. S.C. Nokia Networks S.R.L.;
 24. S.C. Del Corso Family S.R.L.;
 25. S.C. Eco Trust S.R.L.;
 26. S.C. Kolping Concept S.R.L.;
 27. S.C. Dragotex S.R.L.;
 28. S.C. Metaltim S.A.;
 29. S.C. Nedex Grup SRL;
 30. Asociația Patronală Horetim;
 31. Asociația SAV NET TRAINING CENTER.

Comentarii

comentarii