Acasă Actualitate A fost lansată platforma CopiiiRevolutiei.ro din Timișoara, Sibiu, Cugir, Cluj și București

A fost lansată platforma CopiiiRevolutiei.ro din Timișoara, Sibiu, Cugir, Cluj și București

DISTRIBUIȚI

Platforma CopiiiRevolutiei.ro a fost lansată sâmbătă, 31 octombrie, printr-un eveniment online, pe facebook, la care au participat cu povești de dinainte și după Revoluție.

Este vorba de Alex Dumitrescu – avocat, Rucsandra Pop – scriitoare și antropoloagă, Alex Ciucă – antreprenor și blogger (Hoinaru.ro), Radu Valentin Băzăvan – blogger (Groparu.ro), Mihai Găinușă – jurnalist, Constantin Antonescu – revoluționar din Sibiu, inginer constructor, Alin Savu – antreprenor, fiul lui Ioan Savu – revoluționar din Timișoara, Dorotheea Petre – actriță și Toni Grecu – umorist.

CopiiiRevolutiei.ro conține o serie de interviuri cu revoluționari și copiii acestora din Timișoara, Sibiu, Cugir, Cluj și București, cinci dintre primele orașe ale țării care au hotărât să facă mai devreme pasul spre democrație.

Copiii Revoluției, realizat de Pink Cat Studios, este un proiect despre perioada numită obsedant “de tranziție” de la comunism la democrație. Poveștile copilăriei sunt acum amintiri, iar comparația între ce își amintesc părinții, care au luptat în Revoluție, și ce își aduc aminte copiii lor ne oferă imaginea completă a acelor ani.

Imagini de la interviuri și filmări, fotografii, întrebări și amintiri din perioada de tranziție sunt disponibile pe pagina de Facebook Copiii Revoluției și pe Instagram @89revokids.


Comentarii

comentarii