Acasă Administraţie A fost predată către constructor strada Mareşal Constantin Prezan

A fost predată către constructor strada Mareşal Constantin Prezan

1900
DISTRIBUIȚI

Primarul în funcţie, Nicolae Robu, nu a ratat o nouă ocazie de a pune la punct o nouă acţiune presă, luni, el predând amplasamentul strzii Mareşal Constantin Prezan către cei de la Strabag, care se vor ocupa cu reabilitarea străzii respective. Sunt aproape doi kilometri de drum care va fi refăcut, carosabilul extins la două benzi pe sens, din care  câte una folosită pentru parcare, trotuare, piste de biciclete şi spaţii verzi.

„Îmi doresc din 2012 să facem această lucrare și au fost o mulțime de piedici pe acest parcurs. Vom lărgi această stradă la patru benzi, vom avea trotuare civilizate, spații verzi și vom planta copaci. Vor fi amenajate două giratorii – unul la Sudului cu Constantin Prezan – și la intersecția străzilor Constantin Prezan – Venus – Calea Urseni. Ambele girații vor avea trei intrări-ieșiri. Eu îmi doresc să se finalizeze mai repede de 16 luni. Sunt aproape doi kilometri de drum”, a declaratNicolae Robu.

Valoarea totală a investiţiei este de de 41,7 milioane de lei, cu TVA. Se va lucra şi în subteran, vor fi înlocuite reţelele de canalizare şi apă, dar şi un sistem de iluminat public.

La finalul lucrărilor, respectiva stradă va avea câte două benzi de circulaţie pe fiecare parte, doar că una pe sens va fi destinată parcării. De asemenea, strada Venus, adiacentă celei principale, va avea două benzi pe sens.

Din proiect nu lipsesc pistele de biciclete, pe ambele sensuri, urmând să fie amenajate şi trotuarele. Pe margine sunt prevăzute şi zone verzi, în suprafaţă de 19.550 mp.

Cum a subliniat primarul, vor fi şi două sensuri giratorii, la intersecția dintre străzile Prezan și bulevardul Sudului, respectiv cu Venus și Calea Urseni.

Reabilitarea presupune realizarea de marcaje, montarea de indicatoare rutiere, treceri pentru pietoni şi biciclete trasate corespunzător.

Pe durata celor 16 luni cât se va lucra, circulaţia rutieră şi a mijloacelor de transport în comun va fi afectată.

Comentarii

comentarii