Acasă Actualitate A fost semnat contractul de execuţie pentru extinderea la patru benzi a...

A fost semnat contractul de execuţie pentru extinderea la patru benzi a drumului de legătură dintre centură şi Aeroportul Timișoara

1007
DISTRIBUIȚI

În următoarele opt luni, pasagerii care folosesc Aeroportul Internaţional Timişoara vor circula mai uşor spre centura de ocolire a capitalei Banatului. Consiliul Judeţean Timiş şi societatea Superconstruct, câştigătoarea licitaţiei de execuţie, au semnat luni contractul de execuţie a investiţiei.

„Am semnat contractul de execuţie pentru modrenizarea şi lărgirea la patru benzi a drumului jueţean de legătură dintre centura de ocolire a Timişoarei şi Aeroport. Este un proiect de 2,5 kilometri, în valoare de 13,4 milioane de lei. Finanţarea este asigurată din fonduri guvernamentale şi bugetul propriu al CJT”, a declarat Călin Dobra.

El explică de ce durează opt luni un proiect care vizează mai puţin de trei kilometri de drum.

„Deşi vorbim despre o lungime de doar doi kilometri, proiectul include şi realizarea de instalaţii de iluminat public, asigurarea siguranţei, dar şi o pistă de biciclete. La drumurile din zona periurbană a Timişoarei facem tot posibilul să asigurăm şi asemenea piste de biciclete. Executant este societatea Superconstruct. Vor mai avea loc lucrări de relocare a reţelelor de comunicaţii, de realizare a unei reţele de canalizare îngropată, sunt în zonă instalaţiile celor de la ROMATSA, există un canal al ANIF. Vor fi şi două intersecţii, se vor realiza accese către drumurile laterale şi către societăţile din zonă. Aeroportul e în plină dezvoltare, este poartă principală de intrare, şi vedeţi că numărul de turişti a crescut, iar anul 2021 e important pentru noi”, a mai subliniat Dobra.

Comentarii

comentarii