Acasă Administraţie A fost semnat contractul pentru studiul de fezabilitate și expertiza tehnică la...

A fost semnat contractul pentru studiul de fezabilitate și expertiza tehnică la Institutul Regional de Oncologie Timișoara

783
DISTRIBUIȚI

oncologie calea torontaluluiAlin Nica, președintele Consiliului Județean Timiș, a anunțat că au fost semnate actele aferente contractului pentru elaborarea studiului de fezabilitate și actualizarea expertizei tehnice. Proiectul Institutului a fost trimis de CJT pe lista celor incluse în PNRR.

”Momentul este unul semnificativ deoarece Consiliul Județean Timiș a inclus acest obiectiv de investiție pe lista proiectelor transmise pentru finanțare prin Planul Național de Relansare și Reziliență, iar ca să aibă șanse reale la banii europeni, Institutul trebuie să fie susținut de o documentație solidă, să fie un proiect matur.

Cred că Timișoara și întreaga regiune au nevoie de un Institut Oncologic la standarde europene pentru ca bolnavii și familiile lor să nu mai fie obligați să facă drumuri în străinătate sau să suporte costuri suplimentare”, spune Nica.

În opinia sa, o parte din clădirea abandonată de pe Calea Torontalului, care ar fi trebuit să fie noul Spital Municipal Timișoara ar putea fi inclusă în noua locație a Institutului.

”De multe ori am fost întrebat ce se întâmplă cu clădirea abandonată de pe Calea Torontalului, cea care trebuia să fie noul spital municipal al orașului Timișoara. Iată că la această întrebare, ne vor răspunde în scurt timp specialiștii în construcții, care vor stabili dacă și cât anume din clădirea existentă poate fi integrată în ce urmează să devină Institutul Regional de Oncologie Timișoara. Județul Timiș este unul dintre județele cu cea mai mare rată a afecțiunilor oncologice din România, astfel că vom face toate eforturile necesare pentru ca Institutul Regional de Oncologie să obțină finanțare europeană prin Planul Național de Relansare și Reziliență”, a mai transmis Nica.

 

Comentarii

comentarii