Acasă Actualitate A fost sesizată Curtea Constituțională, în dosarul penal în care este judecat...

A fost sesizată Curtea Constituțională, în dosarul penal în care este judecat primarul Nicolae Robu, pentru casele vândute ilegal

2426
DISTRIBUIȚI

Procesul în care apar numele fostului primar al Timișoarei, Gheorghe Ciuhandu, dar și al actualului, Nicolae Robu, va mai fi amânat în continuare, după ce cei doi au cerut să fie sesizată Curtea Constituțională. Reamintim, atât fostul, cât și actualul primar sunt incluși în dosarul 5736/30/2019, pentru vânzarea ilegală a mai multor clădiri din fondul locativ de stat. Dacă la Ciuhandu este vorba despre 61 de contracte, Robu ar fi implicat în două.

Acum, Curtea de Apel Timișoara a decis că cererile avocaților lui Robu și Ciuhandu, de a fi sesizată Curtea Constituțională, sunt admise. Reprezentanții celor doi consideră că în derularea urmării penale a fost încălcată Constituția României, dar și Convenția pentru apărarea drepturilor omului, mai exact articolele care prevăd egalitate în fața legii, dreptul la proces echitabil, dreptul la apărare și cele de înfăptuire a justiției. Primarul Nicolae Robu declara, încă de acum câteva luni, că în timpul urmării penale nu a fost chemat nici măcar o dată la declarații și felul în care decurge procesul i se pare nedrept.

Pe de altă parte, Curtea de Apel a respins altă cerere făcută de Nicolae Robu, prin avocatul său, cea de suspendare a judecării contestaţiilor. Acum, instanța a stabilit pentru 24 septembrie data la care vor fi soluționate contestațiile. Toți inculpații – Miuţ Nicuşor Constantin, Ciuhandu Gheorghe Coriolan, Cojocari Ioan, Robu Nicolae, Diaconu Dan Aurel, Stoia Traian Constantin, Staia Martin, Vîrlea Simona şi Iova Gabriela – au depus contestații la încheierea penală din data de 4 august.

Decizia pronunțată de Curtea de Apel în camera de consiliu, în data de 10 septembrie:

„Tip solutie: Amână pronunţarea

Solutia pe scurt: În temeiul art. 29 alin 4 din Legea 47/1992 republicată admite cererea formulată de inculpatul ROBU NICOLAE, prin avocat, privind sesizarea Curţii Constituţionale. În temeiul art. 29 alin 4 din Legea 47/1992 republicată admite cererea formulată de inculpatul CIUHANDU GHEORGHE CORIOLAN, prin avocat, privind sesizarea Curţii Constituţionale. În temeiul art. 29 alin 4 din Legea 47/1992 republicată sesizează Curtea Constituţională cu excepţia de neconstituţionalitate a dispoziţiilor art. 344 alin. 2, 345 şi 366 Cod procedură penală prin raportare la art. 16 alin. 1, art. 20, art. 21 alin. 1 şi 3, art. 24 alin. 1 , art. 124 alin. 1 şi 2 din Constituţia României şi art. 6 paragraful 1 din Convenţia pentru apărarea drepturilor omului şi a libertăţilor fundamentale şi cu excepţia de neconstituţionalitate a dispoziţiilor art. 345 alin. 1, art. 347 alin. 3 Cod procedură penală prin raportare la art. 11, art. 20, art. 21 alin. 3, art. 24 alin. 1 din Constituţia României şi art. 6 paragraful 1 din Convenţia pentru apărarea drepturilor omului şi a libertăţilor fundamentale. Respinge cererea formulată de inculpatul Robu Nicolae, prin avocat, de suspendare a judecării contestaţiilor. Un exemplar al încheierii pronunţate însoţită de actele depuse de inculpaţi va fi înaintată Curţii Constituţionale, împreună cu numele şi datele părţilor în vederea citării. Fără cale de atac în ceea ce priveşte sesizarea Curţii Constituţionale. Stabileşte termen de pronunţare privind contestaţiile formulate de inculpaţii Miuţ Nicuşor Constantin, Ciuhandu Gheorghe Coriolan, Cojocari Ioan, Robu Nicolae, Diaconu Dan Aurel, Stoia Traian Constantin, Staia Martin, Vîrlea Simona şi Iova Gabriela împotriva încheierii penale din 04.08.2020 pronunţată de judecătorul de cameră preliminară de la Tribunalul Timiş pentru data de 24.09.2020. Pronunţată în camera de consiliu, astăzi, 10.09.2020”.

Comentarii

comentarii