Acasă Actualitate A început inventarierea cablurilor ce împânzesc Timişoara

A început inventarierea cablurilor ce împânzesc Timişoara

DISTRIBUIȚI

Reprezentanţii societăţilor care au ca obiect de activitate transmisii de date şi transmisii de voce au avut, vineri, 24 aprilie, o nouă întâlnire cu reprezentanţi ai Primăriei Timişoara, pentru a continua discuţiile privitoare la reglementarea situaţiei dezastruoase a cablurilor ce împânzesc oraşul. Dacă discuţiile prealabile s-au desfăşurat la primărie, de data aceasta, întâlnirea a avut loc în miezul problemei, în teren, chiar lângă unii din stâlpii ce gem sub greutatea zecilor de cabluri. Comisia tehnică a municipalităţii şi reprezentanţii firmelor au parcurs traseul City Business Centre – Gheorghe Lazăr – Piaţa Unirii.
În cadrul întâlnirilor trecute s-a stabilit că stâlpii şi cablurile vor urma să fie inventariaţi şi marcaţi , astfel că scopul deplasării a fost identificarea în teren a modului de inscripţionare a stâlpilor şi de etichetare a cablurilor aflate pe domeniul public.
Prima etapă are ca termen data de 25 mai pentru zona Cetate, delimitată de străzile Jiul, Republicii, Demetriade, Popa Şapcă, Take Ionescu, Academician Dimitrie Gusti şi Canalul Bega.
Până la acea dată, toţi operatorii prezenţi în zona Cetate trebuie să eticheteze toate derivaţiile, intersecţiile, capetele de reţea şi din doi în doi stâlpi, reţelele în aliniament.
În caz contrar, din data 25 mai, municipalitatea va tăia fără somaţie toate cablurile amplasate ilegal.
Modelul de inscripţionare al stâlpilor amplasaţi pe domeniul public, pe care trebuie să-l respecte toţi operatorii este cel propus de Enel Electrica.
Este obligatorie identificarea cablurilor cu etichete vizibile, cu însemnele specifice fiecărei companii, respectând următoarele culori: Vodafone – roşu, Orange – portocaliu, Enel Electrica – galben, Romtelecom – albastru, Atlastelecom, UPS, RDS, RCS – alb cu sigla firmei respective.
Asociaţiile de proprietari sunt averizate să estetizeze faţadele imobilelor aferente, prin demontarea cablurilor de antene tv sau antene de satelit dezafectate.
Municipalitatea precizează că toate cheltuielile de dezafectare şi de estetizare se vor recupera de la firmele care gestionează reţeaua respectivă.
Orice lucrare de modernizare şi de înlocuire a reţelelor se va realiza numai după obţinerea aprobărilor legale.
De asemenea, toţi operatorii care au ca obiect de activitate transmisii de date şi transmisii de voce, sunt avertizaţi să intre în legalitate şi să obţină toate avizele, acordurile şi autorizaţiile necesare.

Comentarii

comentarii