Acasă Actualitate A început montarea scenei din Piața Unirii: Vom avea parte de sunet...

A început montarea scenei din Piața Unirii: Vom avea parte de sunet și lumini de cea mai înaltă calitate

DISTRIBUIȚI

Se fac ultimele pregătiri pentru deschiderea programului Timișoara – Capitala Europeană a Culturii. Cea mai importantă zi va fi în 17 februarie, când în Piața Unirii, unde se vor desfășura concertele în aer liber, și sunt așteptate peste 16.000 de spectatori.

Sâmbătă, 11 februarie, a început montarea scenei din Piața Unirii, care va găzdui concertele din deschiderea oficială a programului Timișoara 2023.

În premieră, scena se va afla în fața Vicariatului și a Bisericii Ortodoxe Sârbe. Pentru ca publicul să aibă parte de o experiență deosebită atât din punct de vedere al sunetului, cât și al luminilor, a fost angajat unul dintre cei mai buni ingineri de sistem de sunet din România, Alexandru Șerb.

“Pentru Piața Unirii prevedem un sistem de sunet care să poată fi controlat astfel încât presiunea acustică și zona în care stă publicul, să fie acoperită corespunzător, dar să nu oferim disconfort locuitorilor din piață. Să nu distribuim sunetul mai departe decât este nevoie, să nu impactăm clădirile monument din zonă. Astfel, inclusive sub-bașii instalației sunt din construcție cardioizi, presiunea acustică e livrată în față, nu în spate, unde este Vicariatul sârbesc și unde trebuie să fi liniște”, a declarat Silviu Scrob, producătorul tehnic al evenimentului de deschidere Timișoara 2023.

 “Pe lângă iluminatul scenei, asigurăm iluminatul întregii piețe cu lumini arhitecturale și niște amplasamente speciale pentru spectacolul aerian Muare. Amplasăm niște turnuri de iluminat cărora le-am prevăzut niște printuri de mash-uri ca ele să arate bine, nu doar ca niște schele. Lucrăm la nivel de detaliu, astfel încât și estetica din punct de vedere al spectacolului să fie la cel mai înalt nivel”, a mai spus Silviu Scrob.

Licitația pentru scenă a fost câștigată de o firmă din Sibiu, care a livrat scena și sistemul de sunet și la vizita Papei, la Summitul European de la Sibiu, cât și la alte festivaluri mari din România. 

Pe scenă vor urca printre alții Taraf de Caliu, ucraineanca Alyona, Fritz Kalkbrenner, și va avea loc Muaré Experience, un contrast de senzații, o experiență ce îmbină un concert rock și un spectacol aerian.

Comentarii

comentarii