
Cu binecuvântarea înaltpreasfințitului părinte mitropolit Ioan, sub coordonarea doamnei inspector școlar general, prof. Aura Codruța Danielescu și a doamnei inspector de religie, olimpiada s-a desfășurat într-o atmosferă duhovnicească, reunind toți factorii esențiali pentru dezvoltarea armonioasă a elevilor: familia, biserica și școala.
Competiția a început cu un moment de rugăciune, rostită de elevi în fiecare clasă, sub îndrumarea și binecuvântarea preoților invitați. Au fost prezenți preoții Nichifor Tănase, conslier eparhial, Criastian Păiș, inpsector eparhial, preoții din parohiile limitrofe școlii, doamnele și domnii profesori. Doamnele directoare, prof. Circu Camelia și prof. Coman Pop Cristina, împreună cu profesorii de religie din școli, au pregătit toate cele necesare competiției și au oferit un timp valoros de comuniune.
La competiție s-au înscris 280 de elevi, sub coordonarea a 60 de profesori de religie ortodoxă, din peste 80 de unități de învățământ.
Subiectele au abordat teme valoroase, precum iertarea, prietenia, rugăciunea, valoarea Sfintelor Taine în viața creștinului, Sfânta Liturghie – izvor de binecuvântare, iubirea oglindită în fapte. Aceste teme au avut rolul de a evidenția atât cunoștințele elevilor, cât și aplicabilitatea termenilor religioși în diferite contexte de comunicare, așa cum a transmis doamna inspector școlar, prof. Daniela Liliana Buzatu.
În cadrul parteneriatului Școală – Biserică, părintele consilier Cristian Constantin, de la Parohia Mehala, a oferit fiecărui elev participant cartea Gânduri bune pentru gânduri bune a părintelui Teofil Părăian, pentru a fi citită în familie și a descoperi învățături valoroase pentru viață. La Lugoj, alături de elevi și profesori, a fost prezent și părintele protopop Ionuț Furdean, care a binecuvântat copiii și i-a încurajat în dorința lor de a-și aprofunda cunoașterea învățăturii de credință a Bisericii.
Olimpiada de religie reprezintă un prilej de unire și întărire în credință. Elevii calificați vor participa la etapa județeană, care va avea loc pe 15 martie, la Liceul „Antim Ivireanul” din Timișoara. Mulțumim Bunului Dumnezeu și Maicii Domnului pentru toți acești tineri, care aduc bucuria credinței celor din jurul lor.
Olimpiada de religie a debutat în luna ianuarie, prin desfășurarea etapei pe școală, fiind urmată de etapele locală, județeană și națională. Aceasta este inclusă în Calendarul Olimpiadelor Naționale. Numărul mare de participanți, însoțiți de părinți, a evidențiat importanța orei de religie pentru elevi.