Acasă Actualitate A început Ruga Giroceană. Dan Vîrtosu: “Da, ținem la tradiții și la...

A început Ruga Giroceană. Dan Vîrtosu: “Da, ținem la tradiții și la cultură…!”

DISTRIBUIȚI

Ruga Giroceană a început, duminică, 5 mai, în prima zi de Paște, de la ora 18.00, printr-un spectacol extraordinar la grădina de vară, care a devenit neîncăpătoare, chiar de la debutul tradiționalei sărbători a celei mai mari comune din Timiș.

Evident că invitatul de seamă al manifestării a fost primarul interimar, Dan Vîrtosu, care a deschis Ruga Giroceană, printr-un mesaj de felicitare pentru organizatori și de bun-venit pentru artiști și pentru toți cei prezenți la marele eveniment.

Dat fiind că ansamblul Ghiocelul este format din mulți artiști elevi, Vîrtosu a răspunsul criticilor care susțin ca în Giroc nu se pune accent pe învățământ și pe infrastructură.

“Vreau să vă spun că avem cel mai mare liceu ca și număr de elevi din județul Timiș și toți copiii urmează cursurile de dimineață, iar din toamnă tot de dimineață vor merge. Facem și asfaltări.  Avem un proiect în desfășurare pe 19 străzi și mai avem în obiectiv  asfaltarea a altor 39 de străzi. Unul dintre proiecte l-am obținut cu ajutorul președintelui Camerei Deputaților, Alfred Simonis, care se află printre noi aici, căruia îi mulțumesc.Da, ținem la tradiții și la cultură. De aceea le mulțumesc acestor minunați copii de la ansamblul Ghiocelul, dar și seniorilor care îi coordonează, membrii ansamblului care la Lada cu zestre au făcut un spectacol extraordinar și suntem mândri că suntem giroceni și chișozeni.

Vă doresc o sărbătoare minunată și Hristos a înviat!”, a fost mesajul lui Dan Vîrtosu.

Pe lângă spectacolul total susținut de marii interpreți de muzica populară și de petrecere Andreea Voica, Puiu Codreanu și Loredana Sur, în prima zi, girocenii au avut o ofertă foarte bogată de preparate culinare și băuturi.

Este vorba de mici, frigărui, grătare, garnituri, pârjoale, gulaș, purcel la proțap, pește la grătar, gogoșele, cârnăciori, ciupercile la grătar, cartofi prăjiți, turte, pomana porcului, ceaiuri, bere, sucuri, cafele, pălincă, vin, cokteiluri etc.

De asemenea, Marele Ceaun i-a întâmpinat pe petrecăreți cu gulaș de vită cu găluște, gulaș de miel cu cartofi, varză călită, grătare, hamsii și cartofi fripți. Au mai fost și gogoși calde și porumb fiert etc.

Ruga Giroceană 2024 se desfășoară timp de două zile, în perioada 5 – 6 mai, într-o nouă ediție specială la care sunt invitați cei mai îndrăgiți artiști din România pentru a-i încânta pe cetățeni într-un spectacol extraordinar!

În cadrul acestui eveniment plin de energie și bucurie, toți cei prezenți au  ocazia să se bucure de interpretările extraordinare ale unor artiști naționali de excepție.

În 5 mai, vor cânta Andreea Voica, Puiu Codreanu și Loredana Sur.

În 6 mai, Georgiana Lobonț, Vanesa Jarja și Milos Pavlovic KIKA & Orkestra Skorpionii.

Comentarii

comentarii