Acasă Actualitate A început sezonul estival la cel mai mare aquapark din Balcani. Se...

A început sezonul estival la cel mai mare aquapark din Balcani. Se află la două ore de Timișoara – foto

DISTRIBUIȚI

Aquaparkul “Petroland” de la Backi Petrovac, o localitate aflată lângă Novi Sad, în provincia autonomă Voivodina, și-a deschis porțile pentru sezonul estival. De sâmbătă, 15 iunie 2024, toate toboganele, piscinele și atracțiile distractive sunt pregătite pentru distracție.

Construit de consorţiul Aqua Thermn din Slovacia, pe o suprafață de opt hectare, “Petroland” este cel mai mare complex aqvatic construit vreodată în Serbia, fiind considerat cel mai modern din tot Balcanul.

 

Aquaparkul este aşezat într-un loc strategic, la 120 de kilometri de Belgrad, tot atâta de graniţa cu Ungaria, 130 de kilometri de graniţa cu România (se află la două ore de Timişoara) şi de doar 20 de kilometri de frontiera cu Croaţia.

“Petroland” are are şase bazine (printre care un bazin cu valuri şi un râu artificial) ştrand şi locuri de plajă, 20 de tobogane, trei “turnuri” de pornire, castel de apă pentru copii, restaurante, terenuri de sport, zonă de spa și wellness.

Conform proiectului, în următoarea etapă se va construi un bazin olimpic, un nou “turn”, al patrulea, pentru tobogane, un bazin acoperit, un centru wellness şi spa. În faza a treia se va construi un camping şi un hotel. Întreaga investiţie depăşeşte 22 de milioane de euro.

Aquaparkul poate să funcţioneze bine şi în perioada rece, având în vedere că apa geotermală, adusă de o adâncime de 800 de metri, are o temperatură de peste 40 de grade Celsius.

Comentarii

comentarii