Acasă Actualitate A început valul de concedieri la Ericsson Timișoara. Aproape 300 de oameni...

A început valul de concedieri la Ericsson Timișoara. Aproape 300 de oameni vor pleca, plângând, acasă

DISTRIBUIȚI

Așa cu anunța Ziua de Vest la începutul acestei luni, a început valul de concedieri la producătorul suedez de echipamente de telecomunicații Ericsson Timișoara.  

Astăzi aproape 200 de angajați au fost trimiși acasă. Mulți dintre angajați au plecat plângând din companie.

La începutul anului 2023, compania suedeze lua decizia de a concedia 8500 de persoane la nivel mondial, ca parte a planului de reducere a costurilor, iar în acest context, 1400 de angajați au fost concediați în Suedia. În luna martie 2024, producătorul suedez a anunțat că va concedia 1200 de persoane în Suedia din cauza reducerii comenzilor. Comunicatul a mai precizat că se așteaptă o nouă scădere a volumului de comenzi în 2024, din cauza unei piețe dificile a rețelelor mobile și a comportamentului prudent al clienților.

În acest context negativ, din 17 iunie, 200 de angajați la fabrica din Timișoara a companiei Ericsson au fost fi concediați. De asemenea, încă aproximativ 80 de persoane vor vi concediate în perioada imediat următoare.

Prezent pe plan local din anul 1994, Ericsson are o echipă formată din peste 2.000 de angajați care deservesc echipa comercială locală, Centrul Global de Servicii din București și, din 2019, 2.000 la unitatea de producție de la Timișoara – Ericsson Antenna Systems Romania, apărută după preluarea a două fabrici de la firma Kathrein.

Comentarii

comentarii