Acasă Administraţie A început votul final pentru proiectele depuse în cadrul bugetului participativ al...

A început votul final pentru proiectele depuse în cadrul bugetului participativ al CJ Timiș

DISTRIBUIȚI

Timișenii pot alege destinația favorită pentru acordarea banilor în cadrul bugetului participativ al Consiliului Județean Timiș. În cursă au mai rămas în ultima etapă un număr de 16 proiecte, după prima selecție, din cele 69 de proiecte depuse de solicitanți. Acum urmează votul cetățenilor.

Perioada de depunere și validare a proiectelor s-a încheiat, iar de vineri, 5 iunie, și până pe 21 iunie, timișenii să voteze inițiativa preferată lansată la finanțare și aleasă în urma seelecției inițiale. Acestea sunt afișate pe platforma special creată în acest sens, disponibilă pe internet http://bugetareparticipativa.cjtimis.ro/index.php . În total, au fost depuse 69 de proiecte, iar 16 au fost declarate eligibile de către Comisia de validare.
După ce vor fi validate prin votul timișenilor, proiectele vor fi finanțate și implementate de către CJ Timiș. Pentru asta, instituția a alocat un buget participativ de un milion de lei, aceasta fiind o inițiativă în premieră pentru județ.

Cele mai mari sume solicitate nu trec de 500.000 lei. Proiectele sunt extrem de diverse, de la un adăpost pentru câinii maltratați sau accidentați, la un centru cultural mobil, un laborator de educație, un proiect pentru o machetă feroviară, un orășel al siguranței rutiere, proiectul unei piste de biciclete între Timișoara – Dumbrăvița – Giarmata, un proiect pentru crearea de filme de promovare a Timișului.
În baza adresei de email participanții pot vota un singur proiect, o singură dată.
Proiectele câștigătoare vor fi selectate în ordinea numărului de voturi, indiferent de domeniul din care fac parte, până la epuizarea sumei prevăzute. Acestea vor fi incluse în bugetul de venituri și cheltuieli al Consiliului Județean Timiș și implementate de aparatul de specialitate al instituției, cu sprijinul voluntar al echipei de inițiatori.

Comentarii

comentarii