Acasă Actualitate A murit Alois Weil, cel mai bătrân florar din Europa

A murit Alois Weil, cel mai bătrân florar din Europa

DISTRIBUIȚI

weil alois -namtul din aradCel mai bătrân florar din Europa, arădeanul Alois Weil, s-a stins din viață la 94 de ani, lăsând în urma sa o societate veche de 101 ani. Afacerea i-a fost lăsată ca moștenire, anul trecut împlinindu-se centenarul de când familia lui a început să se ocupe de cultivarea florilor.

Alois Weil nu a avut o viață ușoară, acesta fiind timp de 7 ani deportat în Rusia, însă întreaga viață, întorcându-se în țară, și-a dedicat-o continuând tradiția familiei sale, îngrijind florile din sere. Într-un interviu acordat TV Arad anul trecut, cu ocazia centenarului afacerii, Weil spunea că îngrijitul florilor e mai mult decât o pasiune, „e un viciu” și că munca este ceea ce îl ține sănătos, zilnic începând treburile în seră la 6 dimineața.

Primăvara anului trecut, Alois Weil a oferit gratuit lădițe cu sute de flori pentru decorul festiv din fața Palatului Administrativ. Tot anul trecut, în vară, Primăria Municipiului Arad i-a acordat și o diplomă de excelență pentru întreaga activitate, scrie specialarad.ro.

Comentarii

comentarii