Acasă Actualitate A murit arheologul Alexandru Szentmiklosi, cel care a demonstrat că lângă Timișoara...

A murit arheologul Alexandru Szentmiklosi, cel care a demonstrat că lângă Timișoara se află cea mai mare cetate de Epoca Bronzului din lume

1470
DISTRIBUIȚI

A murit arheologul care a demonstrat că lângă Timișoara se află probabil cea mai mare cetate de Epoca Bronzului din lume. Alexandru Szentmiklosi, șeful Secției de Arheologie a Muzeului Național al Banatului, a murit sâmbătă seara din cauza unei boli crunte.

„A demonstrat că lângă Timișoara se află probabil cea mai mare cetate de Epoca Bronzului din lume, contemporană cu perioada Războiului Troian. A reușit să redeschidă șantierul de la Cornești – Iarcuri ce a stat neatins aproape un secol. A scos la iveală artefacte prețioase, a adus specialiști din toată lumea să studeieze enigmele vechii cetăți. Era Doctor în Istorie, cu stagii de pregătire la Berlin, Würzburg, Padova și București, membru în Comisia Națională de Arheologie. A deschis și săpat în peste 30 de șantiere. Avea 47 de ani. Din păcate, vorbim la trecut… Dumnezeu să te odihnească. Noi te vom purta mereu în gândurile și în inimile noastre”, transmit reprezentanții Muzeului Național al Banatului.

 

Comentarii

comentarii