Acasă Actualitate A murit Ion Marcu, unul dintre liderii Revoluției din decembrie 1989 de...

A murit Ion Marcu, unul dintre liderii Revoluției din decembrie 1989 de la Timișoara

DISTRIBUIȚI

A murit liderul revoltei din 16-20 decembrie 1989 de la Timișoara, Ion Marcu. Asociația Revoluționară “Frăție Egalitate Colaborare Cooperare” Timișoara își convoacă membrii în vederea organizării înmormântării! – spune Tudorin Burlacu.

Ion Marcu (foto agerpres) a fost unul dintre liderii revoluției din decembrie 1989 de la Timișoara. El a fost primul timișorean care a scos în stradă muncitorii de pe platformele industriale în decembrie 1989, urmată de prima greva generală din România, dupa 1947, în semn de protest față de regimul Ceaușescu.

Marcu era angajat la Uzinele Mecanice în decembrie 1989 când au început primele mișcări de revoltă în orașul de pe Bega. El a condus coloana de demonstranți în 20 decembrie îmbrăcat în cearșaf alb. A fost membru al Frontului Democrat Român, înființat în acele zile în balconul operei din Timișoara, iar mai târziu, senator.

Dumnezeu să-l odihnească ! Meritul tău în acel decembrie 89 nu poate fi contestat de nimeni. Drum lin către aripa Tatălui Ceresc ! -este mesajul lui Gabriela Marinescu.

Dumnezeu să-l odihnească în pace ! -este și mesajul transmis de lui Lucian Căldăraru și de Constantin Duma, fotograful Revoluției din Decembrie 1989 de la Timișoara.

Comentarii

comentarii