Acasă Eveniment A murit Ken Block. Celebrul pilot de raliuri și-a pierdut viața într-un...

A murit Ken Block. Celebrul pilot de raliuri și-a pierdut viața într-un accident cu snowmobilul

DISTRIBUIȚI

Ken Block, celebrul pilot de raliuri pentru cascadoriile sale spectaculoase din seria Gymkhana, a murit la vârsta de 55 de ani, după ce a suferit un accident cu snowmobilul, a anunțat echipa sa, The Hoonigans, pe Instagram.

“Ken a fost un vizionar, un pionier și o icoană. Și, cel mai important, un soț și un tată. Ne va lipsi foarte mult”, se arată în mesajul prin care este comunicată tragica sa moarte.

Biroul șerifului din comitatul Wasatch (SUA) a emis un comunicat pentru a clarifica cauzele fatalei accident. “Pe 2 ianuarie 2023, în jurul orei 14:00, Centrul 911 din comitatul Wasatch a primit un apel care semnala un accident cu snowmobilul în zona Mill Hollow”, se arată în comunicat, potrivit Marca.

“Șoferul, Kenneth Block, în vârstă de 55 de ani din Park City, Utah, conducea un snowmobil pe o pantă abruptă, când snowmobilul s-a răsturnat, aterizând peste el. El a fost declarat decedat la fața locului din cauza rănilor suferite suferite în accident. Kenneth Block era cu un grup, dar era singur când s-a produs accidentul. Cauza oficială a decesului va fi stabilită de către biroul medicului legist de stat”, se arată în declarație.

Block a fost, din septembrie 2021, pilot oficial pentru Audi, marcă care l-a angajat pentru a-și promova și mai mult politica de electromobilitate prin intermediul celebrelor videoclipuri cu cascadorii ale californianului (cu milioane de vizualizări la activ). De altfel, Audi Sport a proiectat pentru el cea mai recentă mașină cu care are în dotare Audi S1 Hoonicorn electric.

Cariera sa sportivă a fost la cel mai înalt nivel în sporturile cu motor, dar nu a fost însă atât de reușită, deși a ajuns să participe la două campionate mondiale precum WRC și Campionatul Mondial de Rallycross, cu rezultate mereu modeste.

Comentarii

comentarii