Acasă Actualitate A murit Lajos Kakucs, istoric în cadrul Muzeului Național al Banatului

A murit Lajos Kakucs, istoric în cadrul Muzeului Național al Banatului

DISTRIBUIȚI

Cu un adânc regret și tristețe, conducerea Muzeului Național al Banatului anunță trecerea în neființă a distinsului fost coleg și erudit istoric, Lajos Kakucs.

Născut în 1944 și absolvent al Universității din Cluj, domnia sa a adus o contribuție inestimabilă studiului istoriei Banatului, în calitate de muzeograf dedicat în cadrul Muzeului Banatului.

Lucrările sale remarcabile, precum „Contribuții la istoria agriculturii din Banat. Sec. XVIII-XIX” și „Breslele, manufacturile și dezvoltarea industrială a Banatului între anii 1717 – 1918”, sunt mărturii ale pasiunii și rigurozității sale academice.

În colaborare cu doamna Elena Miklósik, a scris o monografie de referință privind istoria Muzeului Banatului și a fondatorului său, Ormós Zsigmond.

În ciuda emigrării sale în Germania, alături de iubita sa soție, scriitoarea Julia Kakucs, pasiunea sa pentru Banat nu s-a stins niciodată. Studiile sale ulterioare despre parcuri, grădini, pompieri voluntari și asociații de tir din Timișoara au continuat să îmbogățească cunoașterea noastră despre această regiune iubită.

În aceste momente de adâncă tristețe, gândurile și rugăciunile noastre se îndreaptă către familia domnului Lajos Kakucs.

Eternă recunoștință pentru tot ceea ce ați oferit comunității noastre și patrimoniului Banatului – a transmis echipa MNaB Timișoara.

Comentarii

comentarii