Acasă Actualitate A murit părintele Cornel Cocârlă din protopopiatul Lugoj

A murit părintele Cornel Cocârlă din protopopiatul Lugoj

DISTRIBUIȚI

Părintele Cornel Cocârlă din cadrul protopopiatului Lugoj s-a mutat la cele veșnice, după o scurtă suferință.

Părintele Cornel Cocârlă s-a născut la data de 16 septembrie 1947, în localitatea Gavojdia, județul Timiș. După absolvirea școlii gimnaziale a urmat cursurile Liceului Traian Doda din Caransebeș, apoi urmează cursurile  Institutului de Grad Universitar din Sibiu.

Este hirotonit preot la data de 15 noiembrie 1977 de către Înaltpreasfințitul Părinte Mitropolit Nicolae pe seama parohiei Gavojdia, Protopopiatul Lugoj. Astfel, a păstorit cu conștiinciozitate și bună chivernisire parohia Gavojdia, satul său natal, până în anul 2012, când se pensionează la limita de vârstă.

Părintele Cornel, o fire blândă a fost iubit și respectat de către credincioșii încredințați spre păstorire, lăsând un gol imens în sufletul  întregii  comunități, care îmbracă acum haine de doliu. Iubitor de liniște, părintele a păstorit cu un tact pastoral deosebit credincioșii de care era atât de legat sufletește, prin prisma faptului că a slujit doar în parohia din satul natal, loc unde va fi și înmormântat alături de cei din neamul său.

Comentarii

comentarii