Acasă Actualitate A murit părintele Nicolae Belean, răpus de COVID

A murit părintele Nicolae Belean, răpus de COVID

485
DISTRIBUIȚI

Părintele Nicolae Belean, care a slujit decenii în sfântul altar, a trecut la cele veşnice, duminică, după ce a fost infectat cu SARS-CoV-2.

Născut pe 11 octombrie în localitatea arădeană Bocsig, Nicolae Belean a urmat Seminarul de Teologie din Caransebeş, apoi Facultatea de Teologie din Sibiu. A fost inspector de specialitate pentru materia Religie în cadrul Inspectoratului Şcolar Judeţean Timiş, dar a fost şi cadru didactic al Universităţii de Vest Timişoara, unde a condus Corul Facultăţii de Teologie.

“Viaţa mea şi a generaţiilor de elevi absolvenţi ai Seminarului Teologic din Caransebeş a avut muzicalitatea şi intensitatea perfectă. Mulţumim Părinte Profesor pentru tot ce aţi clădit în noi! Sunt convins că îngerii din Cer vor avea ore de cor minunate”, a transmis, într-o postare pe pagina de facebook a părintelui Nicolae Belean, comisarul-şef de penitenciare Arad, Ovidiu Teodorescu.

“Drum luminat spre Ceruri Părinte Nicolae Belean! Unul dintre oamenii providenţiali în zidirea mea, unul dintre cei care au crezut în mine, mult mai mult decât am crezut eu! Din prima zi de facultate, când m-a ascultat, m-a “înfiat” în marea familie a Corului Facultăţii de Teologie, unde mi-a încredinţat încă din primul an, părţile solistice! Întotdeauna m-a luat alături de el la masă, tratându-mă ca pe un prieten, nu ca pe un student! Probabil i-a plăcut nebunia mea, obsesia pentru studiu şi credinţa că pot reuşi orice. Mulţumesc din suflet pentru tot ce aţi făcut pentru mine!”, spune Marius Goşa, solist vocal la Opera din Timişoara.

“Drum lin spre cer, minunate părinte profesor. Fie ca Bunul Dumnezeu şi Măicuţa Domnului  să vă dăruiască raiul şi să vă  odihnească sufletul bun în lumina şi pacea divină! Veşnică pomenire! Sincere condoleanţe familiei”, transmit cunoscuţii.

Corpul neînsufleţit al părintelui Nicolae Belean va fi depus la Biserica Martirilor din Timişoara, unde a slujit, iar înmormântarea va avea loc marţi, după sfânta liturghie.

Comentarii

comentarii