Acasă Actualitate A murit pictorul Onisim Colta

A murit pictorul Onisim Colta

DISTRIBUIȚI

Doliu în lumea artistică din România. Pictorul arădean Onisim Colta s-a stins din viață. În vârstă de 70 de ani, Onisim Colta s-a născut în Baia Sprie și a fost pictor, scenograf român, dar și conferențiar universitar.

Începând cu anul 1975 și până în prezent, Onisim Colta a participat cu regularitate la cele 33 de expoziții anuale ale filialei în galeriile “Alfa”, “Arta” și “Delta” precum și la expozițiile artiștilor arădeni la Szarvas, Gyula, Kaposvar și Bekescsaba, Ungaria, Zrenjanin, Iugoslavia și Heidelberg, Germania.

De asemenea, acesta a luat numeroase premii pentru creațiile sale, printre acestea numărându-se și Premiul de Excelență (Arte Vizuale) – acordat de Fundația Concordia Arad, Rotary Club Arad și Lions Club Arad; Premiul pentru grafică al U.A.P. din România; Premiul de excelență acordat de Primăria Arad; Premiul de excelență pentru grafică “ Eugen Popa” – arad biennial. (vezi aici)

Odată cu trecerea în neființă a pictorului, Primăria Arad a transmis un mesaj de condoleanțe: “Primăria Municipiului Arad este în aceste clipe de profundă durere şi tristeţe alături de familia artistului plastic Onisim Colta, personalitate marcantă a culturii naționale și Cetățean de Onoare al Municipiului Arad. Distincția i-a fost acordată chiar anul acesta în cadrul ședinței festive a Consiliului Local Municipal, în semn de recunoaștere și respect pentru întreaga activitate artistică prin care a contribuit la mărirea prestigiului și vizibilității municipiului Arad pe plan național și internațional. Transmitem sincere condoleanţe şi compasiune familiei îndurerate! Dumnezeu să-l odihnească, în linişte şi pace!”

Comentarii

comentarii