Acasă Actualitate A murit preotul Ioan Rujan

A murit preotul Ioan Rujan

DISTRIBUIȚI

Preotul Ioan Rujan a murit (1956-2022) – anunță Mitropolia Banatului. Cu adâncă părere de rău și compasiune, Înaltpreasfințitul Părinte Mitropolit Ioan, clericii de la Centrul eparhial și toți clericii din eparhie transmit condoleanțe familiei îndoliate și se roagă Preamilostivului Dumnezeu să-l așeze pe preotul Ioan în ceata sfinților Săi!

Slujba de îngropare va avea loc marți, 14 iunie, în biserica parohiei Opatița, după Sfânta Liturghie.

A plecat să slujească Liturghia cerească alături de îngeri și toți sfinții într-o zi de aleasă sărbătoare, Pogorârea Duhului Sfânt, în urma unei morți neașteptate. Veșnică să fie pomenirea lui din neam în neam!

În cei 39 de ani de păstorire, s-a remarcat prin grija deosebită față de nevoile duhovnicești ale parohiei, fiind mereu alături de bucuriile, necazurile și greutățile enoriașilor săi, știind mereu să-i mângâie și să-i susțină. Din punct de vedere gospodăresc, în această perioadă, părintele Ionel Rujan s-a ocupat de toate necesitățile bisericii, cum ar fi reparațiile capitale interioare și exterioare ale bisericii și casei parohiale, pictarea bisericii în anul 1986, împrejmuirea cu gard a bisericii și a cimitirului, iluminare exterioară a bisericii și altele. Trebuie menționat că părintele Ionel Rujan a avut în grija sa și filia Rovinița Mare unde, de asemenea, s-a îngrijit de toate cele necesare dotării și utilării bisericii.

Comentarii

comentarii